Grote garnalen met masala

Home » Grote garnalen met masala

Grote garnalen met masala

Grote garnalen met kop worden gamba’s genoemd. Zonder kop zijn het scampi’s. De mooie roze kleur hebben ze te danken aan het stofje astaxanthine. Dit is een carotenoïde. Carotenoïde is een de fytonutriënt. Fytonutriënten zijn chemische verbindingen welke nature voorkomen in planten. Astaxanthine komt voor in micro algen. Garnalen voeden zich met micro algen. Het is een  krachtige antioxidant. Ook bevatten garnalen zink en selenium. Voor een gezonde huid zijn astaxanthine, zink en selenium onmisbaar. De gezonde vetten en eiwitten in garnalen zijn van hoge kwaliteit. Het aanwezige  jodium in garnalen is nodig voor een goede werking van de schildklier.. Daarnaast zit er calcium in garnalen wat goed is voor de botten en tanden.

Geschikt voor 4 personen | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de ui in vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in stukjes. Pers de knoflookteentjes en verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd het heel fijn. Verhit voldoende olie in een pan en fruit de uien met het pepertje al roerende 1 minuut. Voeg de masala al roerende toe met de knoflook. Let op dat het niet aanbakt. Doe er na 1 minuut de scampi’s en stukjes tomaat bij en bak deze nog 1 minuut mee. Hak de peterselie. Verdeel de scampi’s over de borden en garneer met de gehakte peterselie.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl