Flatbread maken met havermout en kruiden

Home » Flatbread maken met havermout en kruiden

Flatbread maken met havermout en kruiden

Flatbread wordt veelal bereid met tarwebloem. Bloem houdt men over wanneer uit het meel de zemelen in kiemen zijn gezeefd. Tarwe is niet de meest gezonde keuze omdat er in de loop der jaren teveel mee is geknoeid. Het moderne tarwe bevat nauwelijks nog voedingsstoffen. Het zorgt voor ontstekingsreacties en geeft het een opgeblazen gevoel.. Ook bevat het graan redelijk wat fytinezuur oftewel inositolhexafosfaat. Dit kan de opname van bepaalde mineralen bemoeilijken. Door een langere rijstijd, bv. in zuurdesembrood, wordt fytinezuur deels wel afgebroken.
Havermout is iets kleiner dan havervlokken. Havermout zijn haverkorrels die geplet en geknipt zijn. Havervlokken zijn niet geknipt en daarom iets groter. Beiden kunnen worden gebruikt in dit recept. Havermout behoort tot de grassenfamilie en is een éénjarige plant. Haver bevat, in tegenstelling tot tarwe, van nature geen gluten maar door kruisbestuiving op het land of wanneer er in de ook gluten bevattende granen worden verwerkt, kan het gluten bevatten. Om er zeker van te zijn dat haver glutenvrij is, moet het daarom op de verpakking staan. Tarwe laat laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen en bij haver is dit niet het geval. Eveneens een reden waarom het een gezondere keuze is.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de eieren met de yoghurt, havermout, zout en water in een blender en mix totdat het een gladde massa is. Pers de knoflookteentjes. Voeg de knoflook, rozemarijn en oregano toe en schep er onder. Maak vier gelijke broodjes op een vel bakpapier en maak ze redelijk dun met de bolle kant van een lepel. Leg er eventueel wat ringetjes olijven op. Bestrijk de broodjes met een beetje olie. Zet ze 20 à 25 minuten in het midden van de oven.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl