Top 10 dikmakers

1.Light producten

De suiker ergens uithalen en vervangen door zoetstoffen maakt iets geen gezond product. Integendeel, veel lightproducten zijn ronduit slecht voor je. De suiker wordt namelijk vervangen door (kunstmatige) zoetstoffen. Deze stoffen zijn niet goed, en waarschijnlijk zelfs slecht voor je lichaam.

2.Gefrituurde snacks

Heel makkelijk te onthouden. Alles wat gefrituurd is, is slecht voor je, want zit bomvol slechte verzadigde vetten. Daarnaast zijn veel van de snacks die gefrituurd worden zelf ook nog eens ongezond en bevatten ze totaal geen voedingsmiddelen en zijn absolute dikmakers.

3.Frisdranken

Frisdrank is gewoon water met een enorme berg suiker erin gemikt. De light variant is net zo ongezond, maar valt eigenlijk onder de nummer één categorie slechtste voeding.

4.Soep of noedels uit een zakje

Wat frisdrank heeft met suiker, hebben deze producten met zout. Er wordt zo ongelofelijk veel zout toegevoegd aan deze producten, dat dit ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor je gezondheid bij veelvuldig gebruik.

5.Sushi

Sushi is helaas niet zo gezond als je denkt het zijn ook dikmakers.
De rijst wordt op smaak gebracht met suiker of gezoete rijstazijn. Restaurants voegen vaak nog meer suiker toe, omdat het dan langer houdbaar is.

6.Chips, noten, borrelnoten

Wederom een caloriebom, die erg veel verzadigde vetten en zout bevat.

7.Voorverpakte maaltijdsalade

Steeds vaker zie ik mensen een voorverpakte maaltijdsalade eten, omdat ze fastfood liever willen vermijden. Zo’n maaltijdsalade zal ongetwijfeld een betere keuze zijn dan McDonald’s of Burger King, maar nog steeds is het geen slimme keuze als je slanker wilt worden.
Om de groente in deze maaltijdsalade houdbaar te houden, zijn er meerdere conserveringsmiddelen toegevoegd die niks doen voor je gezondheid. Daarbij zijn de dressings erg calorie- en vetrijk,

8.Ontbijtshakes, cornflakes etc.

Bijna alle speciale ontbijtshakes en cornflakes voor het gemak van de mens worden geadverteerd als gezonde keuze. Dat zijn het niet. Ze bevatten bergen met suiker, laat ze dus links liggen want dit zijn ook dikmakers.

9.Ontbijtdrankjes

Steeds vaker zie je kinderen (en volwassenen) blikjes energiedrankjes drinken. Doe hier niet aan mee. Net als frisdrank bevatten deze drankjes een enorme berg met suiker en zijn dit dikmakers. Veel cafeïne is daarnaast slecht voor je (kinderen).

10.Dieetproducten

Veel dieetproducten om af te vallen of voor een ander dieet bevatten inderdaad niet datgeen waarvoor ze worden aangeschaft. Deze ingrediënten zijn echter op een manier verwijderd (chemisch) waardoor je ze beter niet tot je kunt nemen.

Natuurlijk mag je wel is ongezond eten. Maar let op hoeveel je ervan eet omdat je meestal van deze producten veel kan hebben!

How2behealthy bij RTLZ

Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

 Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl