welkom@how2behealthy.nl

Courgette recept met garnalen

How2behealthy > Recepten > Diner > Courgette recept met garnalen

Courgette recept met garnalen

Tegenwoordig wordt pasta van courgette veel gegeten als vervanger van de tarwe pasta's. Tarwe is een graan dat niet zo gezond is voor onze darmen. Dit courgette recept is heel makkelijk te maken Heeft u geen spiralizer dan kunt u zelf de courgette makkelijk in dunne reepjes snijden. De courgette slierten hoeven maar kort gewokt en zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje knapperig zijn.

Geschikt voor 2 personen | glutenvrij

Ingrediënten

- 2 Kleine courgettes
- 200 Gram grote garnalen
- 2 Eetlepels verse basilicum
- 3 Teentjes knoflook
- 2 Handjes rucola
- 2 Cherry tomaatjes
- 1 Eetlepel pijnboompitten
- Rijstolie
- Zwarte peper
- Keltisch zeezout

Bereidingswijze

Was de basilicum en snijd vrij fijn. Was de courgettes en maak er pastaslierten van met een Spiralizer of snijd er in de lengte smalle plakken van en maak van elke plak slierten. Pers de knoflookteentjes. Was de sla en tomaatjes en deel deze in vieren. Bak de courgette al roerend kort in een beetje rijstolie met wat zout en peper. Bak intussen de garnalen in rijstolie en voeg na een minuut de knoflook en basilicum toe. Doe de garnalen bij de courgette in schep voorzichtig onder elkaar.
Verdeel de courgettepasta over twee borden. Leg een handje rucola in het midden en garneer met de stukjes tomaat en pijnboompitten.

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl