Chlorella een superfood?

Home » Chlorella een superfood?

Chlorella. Het zijn hele kleine ééncellige zoetwateralgjes zonder wortels, bladeren of stengels. Een van de oudste vormen van leven. Ze kunnen zonlicht opvangen en omzetten in energie, dit door het hoge gehalte aan chlorofyl, de groene kleurstof in de bladeren.

Chlorella voordelen

Chlorella groeit zeer snel en verdubbelt zichzelf elke 10 uur, doordat het (als enige) de Chlorella-Groei-Factor bevat. (CGF). Deze stof levert door inname in het menselijk lichaam een belangrijke bijdrage aan snel herstel van lichaamscellen en –weefsels.

  • Het is rijk aan anti-oxidanten en bevat veel vitamines (met uitzondering van vitamine D), aminozuren (8 essentiële) en mineralen, met name calcium, ijzer en magnesium. Dit laatste speelt een belangrijke rol bij meer dan 300 taken in het menselijk lichaam.
  • Het is een waardevol superfood omdat het een bron is van vitale voedingsstoffen en bevat daarnaast grote hoeveelheden DNA en RNA (nucleïnezuren, belangrijke informatie bevattende stofjes over bouw en functie van je lichaamscellen). De productie van deze stofjes neemt af naarmate men ouder wordt. Door inname van chlorella worden deze weer op peil gebracht. Het verouderingsproces kan zo worden vertraagd.
  • Ongewild en ongemerkt krijgen we dagelijks giftige stoffen binnen, zoals lood en kwik en arseen (welke zeer belastend zijn voor het immuunsysteem) en bestrijdingsmiddelen, die worden opgeslagen in vet en daardoor lang aanwezig blijven in het lichaam. Chlorella zorgt ervoor dat deze in de loop der tijd worden verwijderd. Kortom helpt chlorella je lichaam te ontgiften.
  • Alsof dit nog niet genoeg is, zoals eerder in dit artikel vermeld bevat het derhalve ook een grote hoeveelheid chlorofyl dat o.a. kan zorgen voor het gezond houden van je bloed en spijsverteringsorganen. Het helpt je darmflora te herstellen en kan de reinigende werking van de lever stimuleren.

Interessant artikel?
Ik zou het zeer tof vinden als je dit deelt via de social media buttons!

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl