Appelmoes maken

Home » Appelmoes maken

Appelmoes maken

Appelmoes is lekker als bijgerecht maar wordt helaas meestal bereid met suiker. Om de appelmoes lekker zoet te laten smaken kan er ook worden gekozen voor de natuurlijke variant voor geraffineerde suiker zoals kokosbloesemsuiker of Erythritol. Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de nectar van de bloesem van de kokosnootpalmbomen. Dit is een natuurlijke, niet-geraffineerde suiker met een lagere Glycemische Index. De suiker is bruin en smaakt een beetje naar karamel. Het is een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker.
Erythritol komt van nature voor in vruchten. Het is een polyol oftewel suikeralcohol. Via een natuurlijk fermentatieproces oftewel gisting wordt Erythritol gewonnen uit glucose. Na het fermenteren wordt het gedroogd, gefilterd en als laatste gezuiverd. Wat er overblijft is een witte kristal-korrel die lijkt op de geraffineerde suiker. Op die manier krijgt de appelmoes toch de vertrouwde zoete smaak.

Geschikt voor 7 à 8 porties | bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Was de rabarber, snijd de harde onder- en bovenkant er af en snijd deze ook in stukjes. Kook de appels en rabarber zodat ze net onder water staan. Voeg het citroensap en Erythritol toe en kook zachtjes totdat alles gaar is. Pureer alles met een staafmixer en voeg de (ceylon)kaneel toe. Laat de appelmoes afkoelen.

Tip: Lust u geen rabarber, vervang deze dan door een peer.

 

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl