Notenbrood met boekweitmeel
Notenbrood kan met verschillende soorten meel worden bereid. In dit recept is gekozen voor boekweitmeel. Boekweit is geen graansoort. Van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie worden boekweitkorrels gemaakt. Boekweit is glutenvrij en past dus uitstekend in een glutenvrij dieet. Boekweit bevat vitamine B1, B3 en B6 en de mineralen kalium, magnesium en fosfor. Omdat boekweit vezelrijk is kan het bijdragen aan een gezond darmmicrobioom. Boekweit is ook een eiwit en geeft om die reden een verzadigend gevoel. Ook bevat boekweit quercetine wat ontstekingsremmend kan werken.
Geschikt voor 1 brood | bijgerecht | glutenvrij
Ingrediënten
- 50 Gram boekweitmeel uit onze boodschappenlijst
- 75 Gram walnoten
- 75 Gram amandelen (blank)
- 100 Gram zonnebloempitten
- 100 Gram lijnzaad
- 50 Gram pompoenpitten
- 4 Eieren (bologisch)
- 50 Ml rijstolie of biologische kokosolie uit onze boodschappenlijst
- 1 Theelepel (Keltisch) zeezout of Himalayazout uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en hetelucht op 160 graden. Hak de walnoten en amandelen grof, doe ze in een beslagkom met de pitten en zaden, het boekweitmeel en zout en schep het onder elkaar. Doe er de eieren en olie bij en klop het met een garde. Vet een brood- of cakevorm in met olie of bekleed ze met bakpapier en giet er het mengsel in. Plaats het 60 minuten in het midden van de oven. Haal het na 1 uur uit de oven en laat goed afkoelen.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?