Burger van linzen en kikkererwten
Deze burger is zeer geschikt voor vegetariërs. Linzen hebben een positief effect op de bloedsuikerspiegel vanwege complexe koolhydraten. Ze zijn zeer vezelrijk en dragen daarom bij aan het behoud van gezonde darmen.
Kikkererwten hebben een zeer hoge voedingswaarde. De vezels in kikkererwten zijn voornamelijk oplosbare vezels. Oplosbare vezels vermengen zich met water. Dit wordt in het spijsverteringskanaal een gelei-achtige substantie. Oplosbare vezels hebben als voordeel dat ze de groei van gunstige darmbacteriën bevorderen en de overgroei van schadelijke bacteriën tegen kunnen gaan. Vezelrijke voeding draagt bij aan een verzadigingsgevoel. Ook kikkererwten hebben een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) en zijn daarom zeer geschikt voor mensen met diabetes.
Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | bijgerecht
Ingrediënten
- Glazen pot bio kikkererwten uit onze boodschappenlijst
- 2 Eetlepels linzen uit onze boodschappenlijst
- 1 Ei (bio)
- 2 Teentjes knoflook
- Kruiden naar smaak: paprikapoeder, kerrie, peper, zout, koriander, komijnzaad etc.
- Rijstolie of kokosolie uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Giet de kikkererwten in een zeef en laat uitlekken. Spoel de linzen even af onder stromend water. Doe ze samen in de blender. Doe het mengsel en een kom en voeg het ei toe. Naar smaak kruiden toevoegen en even goed doorroeren. Maak er burgers van en druk ze stevig aan. Verhit wat rijstolie of kokosolie en bak de burgers 6 minuten aan een kant alvorens ze om te draaien. De burgers zijn anders niet stevig genoeg. Bak ze daarna nog 4 minuten aan beide kanten. Leg de burgers op de borden en garneer met rauwkost en groentekiemen naar keuze.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?