Pompoenpuree
Pompoenpuree is een gezonde vervanging voor aardappelpuree. Pompoen kent veel gezondheidsvoordelen. Deze herfstvrucht is rijk aan vitamine A, C en E. Dit zijn alle drie vitamines met een antioxidanten werking. Antioxidanten kunnen helpen om welvaartsziekten te voorkomen. Verder bevat pompoen bèta caroteen dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Aan mineralen zit er o.a. ijzer, koper en kalium in. Pompoen is rijk aan omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur). Deze vetzuren kunnen o.a. helpen de triglyceriden (vetten in bloed) te verlagen en ze hebben een ontstekingsremmende werking. Niet alleen is pompoenpuree ontzettend gezond maar ziet er ook erg fleurig uit op tafel.
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 1 Pompoen
- 1 Ui
- 1/4 Knolselderij
- Handje verse peterselie
- Half rood pepertje
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken. Schil de knolselderij en snijd in blokje. Snipper de ui en verwijder de pitjes uit het pepertje en snijd dit heel fijn. Kook de pompoen en selderij in 15-20 minuten zachtjes gaar met een beetje zout. Fruit in de rijstolie de ui en het pepertje kort. Haal de pompoen en selderij uit het water. Hak de peterselie. Pureer de pompoen, selderij, ui-pepermengsel en peterselie met een staafmixer of in een blender.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?