Toegespitst op uw persoonlijke situatie

Het How2bevital programma is een programma op maat toegespitst op uw persoonlijke situatie. Het is onder andere samengesteld aan de hand van uw vitaliteitsdoelen, ingevulde anamnese, gewicht, urinewaarden,  leefstijl & (optioneel) bloedonderzoek. 

Laten we eerlijk zijn: hoeveel diëten of voedingsprogramma's heeft u al zonder succes geprobeerd? Ze werken niet of slechts op korte termijn. Waarom?

 1. De maaltijden staan te ver of van uw dagelijkse voeding en smaakvoorkeuren, waardoor u het niet volhoudt.
 2. Ze zijn gericht op crashen, vetarme, eiwitrijke, en/of koolhydraatarme voeding. Geen van deze voedingspatronen is op de lange termijn gezond. Bovendien wordt er onvoldoende rekening gehouden met verborgen toevoegingen, suikers en zoetstoffen.
 3. Deze programma's ontregelen onze stofwisseling op de lange termijn (jojo effect), bijvoorbeeld door teveel eiwitgebruik. 

Onze aanpak richt zich op het aanpakken van de oorzaak van verminderde vitaliteit in plaats van symptomen te bestrijden. Het is geen dieet en leert u belastende voeding te vervangen door lekkere voeding die past bij uw spijsvertering en stofwisseling.

 

Vitaliteitsprogramma
Voor wie_doelgroep

Voor wie?

Het programma is uitermate geschikt voor mensen met:

 • Maag en darm klachten
 • Vermoeidheid
 • Gewrichtsklachten
 • (Licht) overgewicht
 • Diabetes type 2 die medicatie willen afbouwen
 • Hoge bloeddruk en/of hoog cholesterol 

Uitgangspunten gezonde voeding

 • Aan- en afvoer van afvalstoffen herstellen
 • Aanvullen van tekorten van vitale celstoffen.
 • Geeft de darmen rust. 70% van de ziektes ontstaat vanuit de darm
 • Gericht op voeding volgens het "Clean Eating" principe en dus niet oldschool" calorieën tellen.
 • Bevat de goede (trage) koolhydraten, vetten en eiwitten. Bouwt verkeerde vetten, koolhydraten en eiwitten af. 
 • Een écht gezond voedingsschema: producten & voedingsmiddelen advies op basis van analyse van  ingredienten en niet op basis van de voedingswaardetabel. Dus geen dieet!
 • Veel van onze klanten voelen zich na 2 weken spectaculair beter! 

Start: Detoxprogramma

Binnen 12 dagen brengt u de aan-en afvoer van afvalstoffen terug in balans en meer door middel van aangepaste voeding en bijbehorende leefstijlregels! Elke dag krijgt u duidelijke instructies hoe u de ongezonde koolhydraten, vetten en eiwitten afbouwt. Met hyperlinks naar gezonde producten in de supermarkt ziet u precies welke voedingsmiddelen u wel kunt gebruiken. Een gezonde start met een gezond opbouwend voedingsschema.

detox
programmaboek en klapper

Persoonlijk programma + personal coach

Nadat u het Detoxprogramma heeft afgerond zult u meestal al positieve resultaten ervaren in uw gewicht, energieniveau en vitaliteit. Het is nu tijd om samen met uw Personal coach aan de slag te gaan met het persoonlijke vitaliteitsprogramma. Hierin gaan we toewerken naar een voor u passende, blijvende gezonde levensstijl en krijgt u individuele adviezen om uw vitaliteit te verbeteren.

Howbehealthy app: supermarktgids, recepten & lifestyle tips

Uw persoonlijke vitaliteitsprogramma is tevens terug te vinden in de How2behealthy app. Een gratis versie is te downloaden in de Google Android en Apple store. Uiteraard krijgt u als How2behealthy klant toegang tot de volledige premium app inclusief supermarktgids en recepten.

Supermarktgids

We eten gemiddeld 1000 kilo (!) voeding per jaar. De gemiddelde Nederlander (u ook?) kijkt "braaf" naar de voedingswaardetabel. Weinig calorieën, niet teveel vet en suiker. Goed toch? Niets is minder waar!

De voedingswaardetabel is in de meeste gevallen een instrument om ons een rad voor de ogen te draaien. Waar het echt om draait zijn de ingredienten van een voedingsproduct en hier gaat het mis. 85% van de (geraffineerde) suikerinname zit bv. verstopt in ogenschijnlijk gezonde producten en dit is pas het begin. Onze voeding zit vol met transvet, verborgen suikers en andere chemische toevoegingen. Onze suikerstofwisseling raakt langzaam verstoord, gevolgd door onze hormoonhuishouding. Dit is het begin van een neerwaartse spiraal, waarbij we langzaam maar zeker de grip op ons gewicht & gezondheid kwijtraken. Uw mentale en fysieke gezondheid is dus voor een groot deel afhankelijk van de voeding die u tot u neemt. ZIET U DOOR DE BOMEN OOK HET BOS NIET MEER IN HET AANBOD VAN VOEDING?

Wij helpen u graag met onze uitgebreide en actuele supermarktgids. Wilt u weten welke producten verantwoord zijn? Wij hebben honderden producten gescreend op hun ingredienten. U weet nu welke producten bijdragen aan een optimale gezondheid, mooie huid en een gezond gewicht! Bovendien visualiseren we deze producten d.m.v. hyperlinks naar de online supermarkt!

Recepten

U kunt wel wat inspiratie gebruiken? Geen nood, maak dan gebruik van ons receptenboek met gezonde en veelal, makkelijke en snelle recepten! Bovendien ontvangt u onze lifetstyle tips gegoten in een vragenlijst met een daaraan gekoppelde persoonlijke score. Zo ziet u in hoeverre u al op de goede weg bent in het nastreven van een gezonde levensstijl.

recepten h2bh
how2bevital at home_bloed

NIEUW: How2bevital @Home

U wilt liever vanuit uw woonkamer aan uw gezondheid & vitaliteit werken? Ook dat is mogelijk! Bij dit volledig digitale programma heeft u vanzelfsprekend een online coach. De begeleiding vindt plaats via skype consulten. Bij How2bevital @Home zit standaard bloedonderzoek via een erkend en gecertificeerd laboratorium inbegrepen omdat we minder metingen op locatie kunnen uitvoeren. Binnen dit uitgebreide onderzoeken zitten maar liefst 26 biomarkers inbegrepen! Bloedafname vindt plaats bij een van de 800 erkende prikposten. De vitaliteitsadviezen worden samengesteld op basis van een uitgebreide vragenlijst, eetdagboekje en bloedonderzoek.

Voordelen How2bevital @Home

 • Vitaal worden was nog nooit zo makkelijk!
 • Geen reiskosten
 • Gratis & vrijblijvend intake gesprek via een skype consult

NIEUW: How2bevital Do It Yourself | Slechts €99

U heeft geen persoonlijk programma en begeleiding nodig? Dan bieden we een volledig Self-service programma.

Voordelen

 • Volledig digitaal
 • Lagere kosten
 • Upgrade mogelijk naar het volledige programma

Vele anderen gingen u voor

Onze beloftes

√ Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

√ Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven

 

 

Geen honger lijden | lange termijn behoud gezondheid | leuk & makkelijk!

Vitaliteitsprogramma
Vitaliteitsprogramma

Mijn naam is Ivo Houben, oprichter van How2behealthy en tevens therapeut. Ik heb een How2behealthy praktijk in Maastricht.  Toen ik medio 20 was, takelde niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn jeugdigheid in rap tempo af en raakte ik in paniek. Zelf ben ik dus ervaringsdeskundige op gebied van gezondheidsklachten als burnout, depressie, extreme haaruitval, huid- en hormonale problemen.

Vervolgens begon ik zoals zovelen een zoektocht naar oplossingen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Er was zoveel informatie en uiteenlopende therapieën. Ik heb van alles geprobeerd: (groeps)therapie, excessief sporten, doktersbezoeken, pillen, shakes, chemische crèmes, tot een operatie en andere schijnoplossingen, om gek van te worden! Het keerpunt kwam toen ik mijn levensstijl onder de loep nam. Mijn ogen werden geopend en ik realiseerde me dat mijn levensstijl niet gezond was en dus besloot ik de oorzaak aan te pakken. Vanaf dat moment kwam ik langzaam weer terug in balans. Mijn energieniveau en gezondheid van huid en haar verbeterde aanzienlijk. Ook ben ik de nodige kilo's afgevallen en is mijn vetpercentage fors gedaald, terwijl ik minder en anders ging sporten!

Deze zoektocht ging met vallen en opstaan, heeft voor mijn gevoel frustrerend lang geduurd, maar heeft wel mijn interesse gewekt voor natuurlijke voeding & gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben een 4 jarige HBO opleiding tot Gezondheidstherapeut gaan volgen en besloot na 15 jaar om mijn baan binnen de commerciële dienstverlening vaarwel te zeggen. Ik miste immers voldoening in mijn werk. Een moeilijke, maar achteraf goede beslissing! Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het gezamenlijk zoeken naar een gezonde balans via effectieve natuurlijke behandelingen. Laat mij ook uw gids zijn en neem de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid in eigen hand!

Achternaam*
E-mail*
Telefoonnummer
Uw vraag of opmerking