Vis uit de oven met groente

Dit is een lekker en een makkelijk recept. Die afgewisseld kan worden met verschillende vis.Hieronder staat het beschreven met kabeljauw, maar is ook geschikt voor Zalm. Ook lekker om toe te voegen zijn eventueel wat garnalen of anderen groente. Ook kunt u de vis vervangen voor vegetarische producten. Zolang u maar goed op de etiketten leest en op de E-nummers let.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij

Ingrediënten

- 400 g zoete aardappel (zak)
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 5 biologische tomaten
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (met fairtrade keurmerk)

Bereidingswijze

Schep de zoete aardappel partjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de koude oven en schakel deze in op 225 °C. Bak de
zoete aardappeltjes, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 min. Snipper ondertussen de ui, snijd de courgette in dikke
gehalveerde plakjes, en de tomaten in vieren. Neem de  zoete aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen. Smeer de stukken kabeljauw rondom
in met olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en leg ze op het zoete aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Bak de schotel in de oven in 25-30 min. gaar. Verdeel de ovenschotel over borden.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl