Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk

Home » Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk

Yoghurtijs maken met aardbeien en slagroom van kokosmelk

Volle yoghurt bevat vetzuren die zorgen voor een verzadigd gevoel voor langere periode. Yoghurt bevat uiteraard lactose maar minder dan drinkbare koemelk. Indien men geen darmproblemen heeft kan yoghurt een paar keer per week zonder problemen worden gegeten. Een alternatief voor mensen met een lactose intolerantie of darmproblemen is plantaardige yoghurt.
Kokosmelk is een gezonde vervanger van slagroom. Van het vruchtvlees van rijpe kokosnoten wordt kokosmelk gemaakt. Kokosmelk is rijk aan de vitaminen B, C en E. Ook bevat de melk verschillende mineralen zoals kalium, magnesium en ijzer. Kalium is o.a. betrokken bij het reguleren van de hartslag. Magnesium wordt ook wel anti stress mineraal genoemd en zorgt voor ontspanning van het lichaam. IJzer speelt een belangrijke rol bij het zuurstoftransport en stofwisseling. Ook is kokosmelk rijk aan laurinezuur. Laurinezuur heeft antibacteriële en anti virale eigenschappen. De aanwezige antioxidanten in kokosmelk kunnen bijdragen aan het voorkomen van bepaalde ziektes zoals hart- en vaatziektes.
Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke, niet-geraffineerde suiker met een lagere Glycemische Index en wordt gemaakt van de nectar van de bloesem van de kokosnootpalmbomen. De suiker smaakt een beetje naar karamel. Het is een gezonder alternatief voor geraffineerde suiker.
Erythritol is een polyol oftewel suikeralcohol komt van nature voor in vruchten. Na natuurlijke fermentatie wordt het gedroogd, gefilterd en gezuiverd. Er blijft een witte kristal-korrel over die lijkt op de geraffineerde suiker. 

Geschikt voor 4 personen | nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zet het blikje kokosmelk minstens 12 uur lang (bv ’s nachts) in de koelkast. Door de kou zakt het kokosvet naar de bodem van het blik.
Maak de verse aardbeien schoon en zet ze in een afgesloten bakje enkele uren (3 à 4) in de vriezer. Doe ze bevroren in de blender en voeg de yoghurt toe. Voor wie van zoet houdt kan er wat kokosbloesemsuiker of Erythritol worden toegevoegd. Mix niet te hard totdat het een zacht en romige massa is. Zet nog even terug in de vriezer. Open intussen het blik met kokosmelk voorzichtig zonder schudden en giet er het waterige deel vanaf. Mix het romige deel in een kom. Het duurt wel wat langer dan gewone slagroom kloppen totdat het een luchtige massa is. Verdeel het ijs over 4 schaaltjes en serveer er de kokos-slagroom bij.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl