Wortelstamppot met pastinaak
Wortelstamppot is heerlijke winterkost en wordt traditioneel bereid met aardappel. De aardappel heeft veel gezondheidsvoordelen maar wel een glycemische index van om en nabij de 70. De hoogte ligt aan hoe de aardappel is bereid. De glycemische index van de aardappel is vrij hoog. Dat wil zeggen dat de bloedsuikerspiegel vrij snel stijgt na het eten van de aardappel. De glycemische index van pastinaak is ongeveer 50 en dus iets gunstiger voor onze bloedsuikerspiegel. Pastinaak is een supergezonde groente. De witte wortel bevat foliumzuur en nogal wat kalium. Kalium kan een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Verder bevat pastinaak veel vitamine C en K. Dit recept is heerlijk bij een stukje rundvlees.
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 200 Gram pastinaak
- 200 Gram wortels
- 2 Uien
- Half rood pepertje
- 1 Teentje knoflook
- Handje verse krulpeterselie
- Klein beetje haverroom uit onze boodschappenlijst
- Rijstolie
- Himalayazout/Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Schil de wortels en pastinaken en snijd ze in schijfjes. Pers het knoflookteentje, snipper de uien en snijd het pepertje heel fijn. Kook de wortel en pastinaak samen met een beetje zout beetgaar. Fruit de ui en rode peper 5 minuten in olie en voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Giet de wortel en pastinaak af en stamp ze fijn met een stamper. Draai desgewenst nog door een passe vit. Voeg het uienmengsel toe en een heel klein beetje haverroom. Hak de peterselie fijn en roer door de stamppot.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?