Verse mierikswortelsaus
Mierikswortelsaus uit een potje kan niet tippen aan deze vers gemaakte mierikswortelsaus. De mierikswortel is een witte wortel en heeft een scherpe smaak. Deze pittige smaak heeft de mierikswortel te danken aan de glucosinolaten. Dit zijn zwavelhoudende verbindingen met een celbeschermende werking. Er zitten ook krachtige antioxidanten in de mierikswortel. De wortel heeft een anti bacteriële werking, is ontstekingsremmend en kan verlichting brengen bij verkoudheid, griep, keelklachten en hoest vanwege de slijmoplossende werking. Beperk het gebruik van mierikswortel wanneer u veel last van uw maag, een maagzweer of een verminderde schildklierwerking of schrap ze uit uw voeding.
Deze verse mierikswortelsaus is lekker als dipsaus bij snackgroenten of als vervanger van mayonaise bij zoete aardappelfriet.
Ingrediënten
- 1 Eetlepel geraspte mierikswortel
- 1 Eidooier
- 1 Eetlepel mosterd uit onze boodschappenlijst
- 1 Theelepel kokosbloesemsuiker
- 1 Eetlepel citroensap
- 3 Eetlepels Extra Vierge olijfolie
- 2 Eetlepels volle yoghurt uit onze boodschappenlijst
- 1 Theelepel vers gehakte krulpeterselie
- 1 Theelepel heel fijn gehakte verse bieslook
Bereidingswijze
Schil de mierikswortel en rasp ze met een fijne rasp. Doe de eidooier in een kom en klop deze samen met de mosterd, citroensap en kokosbloesemsuiker met een garde. Voeg in kleine scheutjes de olie toe en blijf intussen kloppen. Doe er de yoghurt bij en klop dit goed tot een egale massa. Voeg tenslotte de geraspte mierikswortel, peterselie en bieslook toe en roer goed onder elkaar.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?