eetgewoontes

1. Ontbijt overslaan

Er zijn mensen die gewoon s’ morgens geen honger hebben – en toch is het ontbijt overslaan een verkeerde eetgewoontes. Een gezond ontbijt zet namelijk gelijk toon voor de rest van de dag. Een gezond ontbijt zorgt voor energie en maakt het mogelijk om helder te denken. Een gezond ontbijt zorgt ervoor dat je de rest van de dag gezond gaat eten.

2. Eten voor het slapen gaan

Als je goed wilt slapen is het niet aan te raden vlak voor het slapen te nog weer te gaan eten. Hoewel er geen direct onderzoek is dat bewijst dat eten voor het slapen gaan ervoor zorgt dat we dikker worden, het eten van te veel voedsel of scherp voedsel, vet voedsel, of iets met cafeïne ongeveer drie uur voor het slapen gaan zorgt ervoor dat we niet alleen minder snel in slaap vallen, maar ook minder goed slapen en dat zijn verkeerde eetgewoontes.

Als je toch erg veel honger hebt vlak voordat je naar bed gaat is het misschien een idee om een groot glas water te drinken. Vaak zorgt dit er wel voor dat mensen vol genoeg zijn om te kunnen slapen. Mocht dat niet het geval zijn, snack dan op wat fruit

3. Schrokken

Als selderie en sla eten was waar mensen in konden schrokken dan zouden diëtisten het waarschijnlijk geen probleem vinden. Echter, schrokken gebeurt vaak met vet voedsel met veel calorieën. Denk bijvoorbeeld aan chips, pizza, of koekjes. Eén ding is zeker, als je met dat soort eten gaat bunkeren dan kom je zeker een paar kilo aan.

4. Jezelf gaan uithongeren en ongezonde verkeerde eetgewoontes gewoontes zoals eten

Wanneer mensen denken dat ze gewicht moeten verliezen is het eerste wat ze doen helemaal niets meer eten. Het probleem is echter dat ons lichaam hierop reageert door zoveel mogelijk vast te kunnen houden.

5. Eten terwijl je iets anders aan het doen bent

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer we andere dingen doen terwijl we aan het eten zijn, we minder snel het gevoel hebben ‘vol te zijn’. Dit zorgt ervoor dat we veel meer eten dan we nodig hebben, en het gevolg is dan vaak gewichtstoename.

6. Te snel eten

Dit komt bijna op hetzelfde neer als het vorige voorbeeld. Laten we het niet hebben over het idee dat je moet ‘genieten’ van jouw eten.

Maar wat gebeurt er als we het druk hebben? Als we geen tijd hebben om stil te zitten en te gaan eten? Als je geen tijd hebt om veel te eten, zorg er dan voor dat je een kleinere maaltijd neemt. Dit zorgt ervoor dat jij je toch een beetje voller voelt maar is niet gelijk genoeg om extra calorieën binnen te krijgen.

7. Niet genoeg water drinken

Het is geen geheim dat water noodzakelijk is voor het optimaal functioneren van alle levensvormen op aarde, inclusief de mens. Wat misschien voor sommige mensen wel verrassend is is het feit dat niet voldoende water gedurende de dag drinken de stofwisseling kan vertragen.

8. Boodschappen doen als je honger hebt

Hoewel dit misschien geen verkeerde voedingsgewoonte is zorgt het wel vaak voor slechte keuzes. Wanneer je honger hebt is het natuurlijk dat je gelijk iets hebben wilt. Vaak denken we dan minder aan gezond, maar meer aan ‘lekker’.

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl

Vis uit de oven met groente

Dit is een lekker en een makkelijk recept. Die afgewisseld kan worden met verschillende vis.Hieronder staat het beschreven met kabeljauw, maar is ook geschikt voor Zalm. Ook lekker om toe te voegen zijn eventueel wat garnalen of anderen groente. Ook kunt u de vis vervangen voor vegetarische producten. Zolang u maar goed op de etiketten leest en op de E-nummers let.

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij

Ingrediënten

- 400 g zoete aardappel (zak)
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 5 biologische tomaten
- 400 g diepvries kabeljauwfilets (met fairtrade keurmerk)

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl