Venkel uit de oven
Venkel is een witte knol met groene uitlopers die boven de grond groeit. Het is een product van eigen bodem en heeft een anijsachtige smaak. Venkel zit vol antioxidanten en bevat een hoge dosis vitamine C wat belangrijk is voor onze immuniteit. De witte knol heeft een positief effect op onze spijsvertering. Hij kan verlichting brengen bij darmkramen en winderigheid. Venkel heeft een vochtafdrijvende en slijmoplossende werking. Het aanwezige mineraal kalium in venkel kan een gunstig effect hebben op de bloeddruk. Venkel is een veelzijdige groente die rauw in salade kan, in de wok en u kunt er soep en thee van maken. Ook kan venkel, zoals in dit recept, worden bereid in de oven.
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 2 Venkelknollen
- 4 Grote champignons
- 1 Theelepel gedroogde oregano
- 1 Theelepel gedroogde salie
- Handje gehakte walnoten
- Beetje zwarte peper
- Beetje Keltisch zeezout of Himalayazout
- Rijstolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Snijd de uitlopers en het groen van de venkel. Bewaar het groen. Halveer de venkel en verwijder het harde middelste deel. Snijd de venkel vervolgens in wat dikkere plakjes en verdeel de champignons in vieren.
Leg de venkel en champignons in een ovenschaal en verdeel de kruiden, zout en peper erover. Besprenkel alles met wat rijstolie. Laat de venkel/champignon schotel ongeveer 3 kwartier afgedekt in de oven staan. Roer elke 15 minuten even alles goed onder elkaar.
Haal het venkel/champignonmengsel na 45 minuten uit de ovenschaal, verdeel over 2 borden en garneer met het groen van de venkel en de walnoten.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?