Tonijnsalade met kappertjes
Deze tonijnsalade vergt niet veel bereidingstijd en zit vol met gezonde ingrediënten. Het is een aanrader om minstens 2 keer per week vis te eten. Liefst verse vis of diepvries vis. Een enkele keer kan er ook worden gekozen voor vis uit blik, zonder toevoegingen. Tonijn is heerlijk in combinatie met kappertjes. Kappertjes bevatten het stofje quercetine. Quercetine valt onder de flavonoïden en heeft een positieve invloed op onze gezondheid. Flavonoïden zijn antioxidanten die alleen in plantaardige voeding voorkomen. Behalve dat quercetine goed is voor onze bloedsomloop heeft het ook een ontstekingsremmende werking en kan het helpen bij griep, hart problemen, aften, allergieën (hooikoorts) en verlichtend werken bij spijsverteringsproblemen.
Geschikt voor 2 personen | lunchgerecht
Ingrediënten
- 2 Blikjes tonijn in water
- 2 Theelepels kappertjes
- 1 Rode ui
- 1/4 Komkommer
- 100 Gram veldsla of rucola
- 4 Cherrytomaatjes
- Handje verse bieslook
- 20 Gram pijnboompitten
- 2 Theelepels mayonaise uit onze Boodschappenlijst
- Zwarte peper
- Roggecrackers of Roggebrood uit onze Boodschappenlijst
Bereidingswijze
Laat de tonijn goed uitlekken. Snijd de tomaatjes in de helft, de ui in halve ringetjes, de komkommer in halve plakjes en hak de bieslook fijn. Was de veldsla en verdeel over de borden. Meng de tonijn met de kappertjes en uien en leg op de veldsla. Verdeel er de tomaatjes en komkommer over en garneer met de bieslook en pijnboompitten. Maak de salade af met een paar toefjes mayonaise en een beetje zwarte peper. Serveer met crackers of roggebrood.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?