Zuurkool-pompoen schotel

Zuurkool


Zuurkool-pompoen schotelZuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezet inMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

maart 28, 2021


Pittige boontjes met ui en knoflook

Pittige boontjes


Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 20, 2021


Bladerdeeg maken met speltmeel

Bladerdeeg


Bladerdeeg maken met speltmeel Bladerdeeg wordt meestal bereid met tarwemeel of bloem. Ietwat gezonder is spelt. Het is een eerlijker graan waarmee niet zoveel is geknoeid. Spelt bevat ook minder fytinezuur danMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

februari 7, 2021


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas

Bloemkool


Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas Knolselderij groeit onder de grond en is familie van de wortel. De knol bevat polyacetylenen. Dit zijn chemische verbindingen met een antioxidantenwerking. 100% Gram knolselderij bevat wel 34%Meer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 30, 2021


Pompoen uit de oven met biefstuk

Pompoen uit de oven


Pompoen uit de oven geserveerd met biefstuk Pompoen uit de oven is makkelijk te bereiden. Pompoen is oorspronkelijk een herfstvrucht en bevat vitamine A, C en E  Al deze vitamines hebben eenMeer lezen…

Bereidingstijd: ,

januari 10, 2021


Page 15 of 40