Zuurkool-pompoen schotelZuurkool is ontzettend gezond omdat de gefermenteerde witte kool een probiotische werking heeft. Fermentatie gebeurt met behulp van micro-organismen, welke gisten, schimmels en bacteriën zijn. De aanwezige suikers worden omgezet inMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
maart 28, 2021
Pittige boontjes met ui en knoflook Dit recept met pittige boontjes is bereid met sperziebonen. Sperziebonen zijn peulvruchten en bevatten de nodige fytonutriënten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen in planten die eetbaar zijn. DeMeer lezen…
Bereidingstijd: 30 min, recepten
februari 20, 2021
Bladerdeeg maken met speltmeel Bladerdeeg wordt meestal bereid met tarwemeel of bloem. Ietwat gezonder is spelt. Het is een eerlijker graan waarmee niet zoveel is geknoeid. Spelt bevat ook minder fytinezuur danMeer lezen…
Bereidingstijd: 50 min, recepten
februari 7, 2021
Bloemkool-knolselderij stamppot met kaas Knolselderij groeit onder de grond en is familie van de wortel. De knol bevat polyacetylenen. Dit zijn chemische verbindingen met een antioxidantenwerking. 100% Gram knolselderij bevat wel 34%Meer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
januari 30, 2021
Pompoen uit de oven geserveerd met biefstuk Pompoen uit de oven is makkelijk te bereiden. Pompoen is oorspronkelijk een herfstvrucht en bevat vitamine A, C en E Al deze vitamines hebben eenMeer lezen…
Bereidingstijd: 60 min, recepten
januari 10, 2021