Pesto met basilicum en walnoten
Een heerlijke pesto die makkelijk zelf is te bereiden. De meeste kant en klare pesto’s bevatten een of meerdere ongewenste toevoegingen. Om er zeker van te zijn dat u een gezonde pesto eet kunt u de pesto uiteraard het beste zelf bereiden. Dit kan op velerlei manieren. Groene pesto’s zijn meestal gemaakt op basis van olijven of basilicum. Ook bevatten ze kaas. Deze kan worden vervangen door edelgistvlokken. Deze worden gemaakt van een gedactiveerde gist. Een eencellige schimmel zoals die veelal wordt gebruikt in bier, wijn en brood. Door het drogen van de gist wordt deze gedeactiveerd en vervolgens omgezet in vlokken. De smaak is nootachtig en kan dienen als kaasvervanger. Houd u van pesto en bent u veganist, dan is het gebruiken van edelgistvlokken een prima alternatief voor kaas. Edelgistvlokken bevatten o.a veel vitamine B en foliumzuur.
Bijgerecht
Ingrediënten
- 75 Gram basilicum
- 3 Eetlepels Edelgistvlokken
- 40 Gram walnoten
- Extra Vierge olijfolie uit onze boodschappenlijst
- 1 à 2 Teentjes knoflook
- 1 Theelepel citroensap
- Beetje Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Was de blaadjes basilicum, pers de knoflookteentjes en hak de walnoten fijn. Stamp de walnoten met de edelgistvlokken in een vijzel. Doe dit samen met de knoflook, basilicum, citroensap, snufje zout en klein beetje olijfolie in een hoge beker en mix met een staafmixer. Giet er steeds een beetje olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Lekker door linzen- of kikkererwtenpasta, bij vlees, vis of kip of op een cracker.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?