Pastinaak rösti’s met knoflook

Home » Pastinaak rösti’s met knoflook

Pastinaak rösti's

Pastinaak is zeer geschikt als vervanger voor de aardappel. De witte wortel bevat veel koolhydraten die we 'langzame koolhydraten' noemen. Dit wil zeggen dat de glycemische index niet hoog is. De glycemische index is de snelheid waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt na het eten van o.a. koolhydraten. De aardappel daarentegen heeft een vrij hoge glycemische index. Pastinaak kan worden bereid op velerlei manieren. Er kan friet van worden gemaakt, puree en zoals in dit recept heerlijke rösti's. Serveer de rösti's bij vis of vlees met een salade of warme groenten.

Geschikt voor 4 personen | bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 Pastinaak wortels
  • 2 Eieren
  • 2 Teentjes knoflook
  • Beetje kokosolie of rijstolie uit onze boodschappenlijst
  • Keltisch zeezout of Himalayazout
  • Optioneel: kruiden naar smaak toevoegen (bv. platte peterselie)

Bereidingswijze

Rasp de pastinaak wortels Klop de eieren. Doe ze in een kom en meng de rasp met de eieren, geperste knoflookteentjes en zout. Bak ze aan beide kanten enkele minuten in kokosolie of rijstolie.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl