Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes

Home » Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes

Pastasalade met zalm, pesto en tomaatjes

Boekweitkorrels worden gemaakt van de zaden van een plant uit de duizendknoopfamilie. Boekweit geen graansoort en is glutenvrij. Het past dus uitstekend in een glutenvrij dieet. Boekweit is heel vezelrijk en kan om die reden  bijdragen aan een gezond darm microbioom. Het bevat vitamine B1, B3 en B6 en de mineralen magnesium, kalium en fosfor. Omdat boekweit eveneens eiwitrijk is geeft het een verzadigend gevoel. Ook bevat boekweit quercetine. Quercetine is een flavonoïde. Flavonoïden zijn secundaire plantenstoffen, welke nuttig kunnen zijn voor de mens. Quercetine heeft een ontstekingsremmende werking. 

Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | diner

Ingrediënten

  • 200 Gram Boekweitpasta (penne of fusilli) uit onze boodschappenlijst
  • 300 Gram gerookte zalm
  • Half rood pepertje
  • 12 Cherry tomaatjes
  • Voor de pesto:
  • 75 Gram basilicumblaadjes
  • 3 Eetlepels Edelgistvlokken (of parmezaanse kaas) uit onze boodschappenlijst
  • 40 Gram walnoten
  • Extra Vierge olijfolie uit onze boodschappenlijst
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 Theelepel citroensap
  • Beetje zeezout/Himalayazout uit onze boodschappenlijst

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op dat hij niet te lang kookt! Spoel de pasta af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet. Doe de pasta in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.
Maak de pesto door de blaadjes basilicum te wassen, de knoflookteentjes te persen en de walnoten fijn te hakken. Stamp vervolgens de walnoten met de edelgistvlokken in een vijzel. Voeg ze samen met de knoflook, citroensap, basilicum, een snufje zout en een klein beetje olijfolie in een hoge beker en mix met een staafmixer. Schenk er steeds een beetje olijfolie bij totdat de pesto de gewenste dikte heeft.
Roer 1 eetlepel pesto door de boekweitpasta. Deel de tomaatjes in vieren, verwijder de zaadlijsten en pitjes uit het pepertje en snijd de helft ervan heel fijn en snijd de gerookte zalm in reepjes. Schep de tomaatjes, pepertje en de zalm voorzichtig onder de pasta. Zet in de koelkast vóór gebruik of dien meteen op. Geef de overige pesto erbij in een kommetje.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl