Paprikasoep met zoete aardappel

Home » Paprikasoep met zoete aardappel

Paprikasoep met zoete aardappel

Deze paprikasoep is extra gezond vanwege de zoete aardappel. Paprika's zijn vitamine C bommen en zoete aardappel is vezelrijk en bevat de belangrijke antioxidant Bètacaroteen. Deze wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Zoete aardappel heeft een lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Dat wil zeggen dat de glucose langzamer in de bloedbaan terecht komt. Wil je genieten van een gezonde soep dan probeer zeker eens deze paprikasoep.

Geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

  • 2 Rode paprika's
  • 1 Liter zelfgemaakte bouillon
  • 2 à 3 sjalotten
  • 2 Grote zoete aardappels (wit of oranje van binnen)
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 Tomaten
  • Handje verse bieslook
  • Handje verse peterselie
  • Scheutje haverrroom (AH)
  • Beetje paprikapoeder
  • Klontje ongezouten roomboter
  • Himalayazout

Bereidingswijze

Snipper de sjalotten en pers de knoflookteentjes en fruit ze in een beetje roomboter. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de paprika en tomaten eveneens in blokjes en doe bij de sjalotten en knoflook en bak het al roerend een paar minuutjes mee. Voeg een beetje paprikapoeder toe. Doe de zelfgemaakte bouillon erbij en kook de soep nog 15 minuten zachtjes. Haal de groenten en aardappel er met een schuimspaan uit en pureer met een staafmixer en doe ze weer terug in de soeppan. Roer goed en voeg de gehakte verse bieslook en peterselie toe en een beetje haverroom.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl