Pap maken met teffmeel
Teffmeel wordt gemaakt van de zaadkorrels van het grassoort teff. Het zijn hele kleine graankorreltjes. Ze kunnen door hun kleine formaat niet worden gepeld. Teff is om die reden dus altijd een volkorengraan. Het is een heel vezelrijk graan. Het bevat ongeveer 50% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid). Vezels zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van onze darmen. Teff is vitaminen- en mineralenrijk en een bron van proteïne. Van teffmeel kan meer worden gemaakt dan alleen pap. Het is ook geschikt voor het bereiden van pannenkoeken, cake en zuurdesembrood. Teffmeel is van nature glutenvrij en goed voor mensen met coeliakie.
Geschikt voor 1 portie | glutenvrij | ontbijt
Ingrediënten
- 3 Eetlepels teffmeel
- 200 Ml havermelk of andere plantaardige melk
- 1 Theelepel erythritol of kokosbloesemsuiker (optioneel)
- Halve banaan
- 1 Theelepel cacaopoeder
- Beetje teffgraan (optioneel)
Bereidingswijze
Doe de melk in een pannetje en breng aan de kook. Houd de melk warm maar laat niet meer koken en voeg het teffmeel toe en optioneel de erythritol of kokosbloesemsuiker. Meng dit goed met een garde. Snijd de banaan in halve plakjes. Doe de pap in een bord en verdeel er de stukjes banaan over en het cacaopoeder en evt. met teffgraan. Teffgraan kan gekookt en rauw worden gegeten.
Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app
How2behealthy bij RTLZ
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?