pexels-photo-1092730

Hoofdstuk 2: Reiniging

Dit How2behealthy Reinigingsprogramma dient ter voorbereiding op het Natuurlijk Vitaal (online) programma ingezet te worden. 

Voorbereiding

Dit How2behealthy Reinigingsprogramma dient ter voorbereiding op het Natuurlijk Vitaal (online) programma. Het voorbereidend programma helpt u om de aan- en afvoer van afvalstoffen in uw lichaam terug in balans te brengen. Tijdens deze fase bouwt u het gebruik van de verkeerde koolhydraten, vetten, suikers en alcohol geleidelijk af. Het is belangrijk dat u alle informatie goed doorleest en dan de aangegeven stappen nauwkeurig volgt. Als u vragen heeft over dit onderdeel, kunt u uiteraard contact opnemen met uw consulent.

pexels-ella-olsson-1640768
pexels-ella-olsson-1640768

Voorbereiding

Dit How2behealthy Reinigingsprogramma dient ter voorbereiding op het Natuurlijk Vitaal programma. Het voorbereidend programma helpt u om de aan- en afvoer van afvalstoffen in uw lichaam terug in balans te brengen. Tijdens deze fase bouwt u het gebruik van de verkeerde koolhydraten, vetten, suikers en alcohol geleidelijk af. Het is belangrijk dat u alle informatie goed doorleest en dan de aangegeven stappen nauwkeurig volgt. Als u vragen heeft over dit onderdeel, kunt u uiteraard contact opnemen met uw consulent.

Bijwerkingen

Tijdens dit programma voert uw lichaam veel giftige stoffen af. Dit is een natuurlijk ontgiftingsproces dat ontstaat door de andere voeding en door de snelle afbraak van vet. Hierdoor komen afvalstoffen uit de vetcellen vrij wat gepaard kan gaan met klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, andere stoelgang en andere “A-typische” klachten.
Deze klachten zijn van tijdelijke aard. Dit kan een paar dagen tot twee weken duren en is per persoon verschillend.

 

 

 

 

 

 

Zerowater-waterkan-17-liter-TDS-meter-ZP-007RP

Water

De afvalstoffen, die vrijkomen tijdens de afbraak van vet, komen in uw bloedsomloop terecht. Als u onvoldoende water drinkt, kunt u deze afvalstoffen niet goed uitscheiden. De stoffen blijven in het lichaam achter en zijn ballast. Drink dus voldoende water op kamertemperatuur

Het merk Spa Blauw, Lauretana zijn het meest geschikt omdat dit water weinig anorganische mineralen bevat (zogenaamde droogrest of residu, zie ook het etiket). Deze anorganische mineralen kan het lichaam niet opnemen en belasten de uitscheidingsorganen zoals de nieren en zorgen ervoor dat het water zijn transportfunctie verliest om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. De beste en goedkoopste oplossing vinden wij een Zerowater waterfilter.

Drink ongeveer 25 ml water per kilo lichaamsgewicht gedurende deze fase tot een maximum van 3 - 3,5 liter per dag. Ongeveer 1/3 van deze hoeveelheid kan genuttigd worden door het drinken van kruidenthee en/of koffie/zwarte thee. LET OP! U mag maximaal 2 kopjes koffie en/of zwarte thee per dag drinken!

Gearomatiseerd water of water met koolzuur is binnen deze hoeveelheden niet toegestaan m.u.v. Spa of AH bruisend mineraalwater met natuurlijk aroma citroen of een andere smaak. Voor een voorbeeld, klik hier. Dit water bevat namelijk alleen natuurlijke aroma’s. Ook kunt u water op smaak brengen met verse munt, citroen, gember of andere kruiden of water aanlengen met Stevija Go siroop

pexels-photo-4719914
Gezond afvallen leer etiket lezen

Lezen van etiketten

Begin met een goed voornemen voor de toekomst: lees de etiketten van de producten die u koopt en kijk dan vooral naar de lijst met ingrediënten, zodat u het gebruik van (verborgen) suikers, transvetten, E-nummers en andere hormoon-verstorende stoffen mijdt. Verderop in het programmaboek vindt u hier meer informatie over terug

Uitwendig reinigen: gebruik natuurcosmetica & producten

Veel gifstoffen dringen onopgemerkt via de huid uw lichaam binnen. Denk aan het gebruik van shampoo, cosmetica, deodorant, bodylotion, make-up, gel etc. Deze producten bevatten vaak hormoon verstorende stoffen zoals xeno-oestrogenen oftewel nephormonen genoemd. Dit zijn stoffen in het milieu, afkomstig uit de petrochemische industrie, met een sterke oestrogeenachtige werking. Ze kunnen moeilijk door onze lever worden afgebroken en bij een overmaat krijgt ons lichaam te maken met een oestrogeenoverschot.

Overtollige oestrogenen stapelen vervolgens in vetweefsels (borsten, hersenen), voortplantingsorganen en lever waardoor deze hun functies niet meer naar behoren kunnen uitoefenen Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurcosmetica te gebruiken.
Natuurcosmetica is een verzamelnaam voor verzorgingsproducten met daarin alleen natuurlijke ingrediënten, deels afkomstig uit de biologische landbouw*

pexels-photo-4465121
pexels-photo-4465121

Uitwendig reinigen: gebruik natuurcosmetica & producten

Veel gifstoffen dringen onopgemerkt via de huid uw lichaam binnen. Denk aan het gebruik van shampoo, cosmetica, deodorant, bodylotion, make-up, gel etc. Deze producten bevatten vaak hormoon verstorende stoffen zoals xeno-oestrogenen oftewel nephormonen genoemd. Dit zijn stoffen in het milieu, afkomstig uit de petrochemische industrie, met een sterke oestrogeenachtige werking. Ze kunnen moeilijk door onze lever worden afgebroken en bij een overmaat krijgt ons lichaam te maken met een oestrogeenoverschot.
Overtollige oestrogenen stapelen vervolgens in vetweefsels (borsten, hersenen), voortplantingsorganen en lever waardoor deze hun functies niet meer naar behoren kunnen uitoefenen.

Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurcosmetica te gebruiken. Natuurcosmetica is een verzamelnaam voor verzorgingsproducten met daarin alleen natuurlijke ingrediënten, deels afkomstig uit de biologische landbouw.

Voordelen  Natuurcosmetica

Minder kans op allergie

Gifvrij, bevat geen belastende stoffen, en daarom veilig in gebruik.

Betere verdraagzaamheid en acceptatie door de huid

Minder kans op chronische aandoeningen

Ook natuurcosmetica mag 5% aan synthetische inhoudsstoffen bevatten. Wij raden aan om uw huidige producten te controleren. De website Cosmetictester.info helpt u de gezonde merken cosmetica te beoordelen. Onze favoriete merken deels verkrijgbaar in onze webshop of bij aangesloten partners:

Dr. Baumann

Mad Hippie

AVA Natuurcosmetica

Lavera

Weleda

Dr. Hauschka

Dermaviduals

Lush

dag1

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch (1)

 

 

 

 

 

 

 

Gespannen? Begin dagelijks met ademhalingsoefening 8 in hoofdstuk 11.

Vervang waar nodig uw verzorgingsproducten.

Start met het drinken van 0,5 l water en spreid verder gelijkmatig over de hele dag. Het is aan te bevelen om een ½ (biologische) citroen in het eerste glas water uit te knijpen. Gebruik bij voorkeur een rietje om uw tandglazuur te sparen.

Eet maximaal 7 crackers per dag en minimaal 2 en maximaal 3 stuks fruit. Probeer fruit te spreiden over de dag en eet yoghurt altijd met 1 stuk fruit en nuttig fruit anders een half uur – 1 uur voor de maaltijd.

Ontbijtopties

175 ml of 180 gr volle biogarde yoghurt + 1 stuk fruit + optioneel zaden, havervlokken en/of wat ongebrande noten. 1 tl ceylonkaneel, erythritol of Stevia druppels zijn als zoetmiddel aan te raden en verkrijgbaar in de webshop of bij uw consulent óf

Een gekookt-, gepocheerd- of roerei op een cracker met schijfjes tomaat en/of komkommer óf

2 – 3 dunne plakjes 20/30+ kaas op een cracker met schijfjes tomaat en/of komkommer, kiemen, radijs, wortels of andere rauwkost

Lunch

 Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord.

Tips | uitleg behorende bij dag 1

Ceylonkaneel verlaagt de bloedsuikerspiegel tot wel 25% over de hele dag en helpt insulineresistentie voorkomen.

Ontbijtbeleg voorbeelden voor crackers/roggebrood: o.a. Philadelphia smeerkaas, spread van avocado met olijfolie en kruiden (bv. koriander) en wat peper en zout, Amandel-notenpasta (AH), 20/30+kaas of wat rosbief.

Kiemen laten zich bij alle maaltijden combineren! Is het meest levende/voedzame voedsel op aarde vol met waardevolle enzymen.

Biologisch: eet in ieder geval de appel, eieren en waar mogelijk vlees/vis (bv. wilde zalm) en groente en fruit biologisch. Een appel wordt namelijk gemiddeld 24 x bespoten met pesticiden.

Vijzel de zaden voor gebruik. Denk aan lijnzaad, maanzaad, sesamzaad of hennepzaad. Koop geen gebroken zaden, deze gaan oxideren.

dag2

 Houdt u aan uw hoeveelheid water!

 Haal alle drinkbare koemelkproducten en alle roomproducten uit uw dagelijkse voeding (denk ook aan thee en koffie). Yoghurt en kaas zijn gefermenteerd en dus wel toegestaan.

 Gebruik vanaf nu 3 hoofdmaaltijden per dag. Tussendoortjes zijn nog toegestaan, ten laatste vóór 21.00.

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek.

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 2

 Ontgiftingsverschijnselen? Voldoende drinken, bewegen, wisseldouche, basisch baden en/of sauna helpen. Indien onvoldoende, neem dan contact met ons op.

Generiek advies: start met het slikken van 2000ie vitamine D3 per dag. Veel mensen hebben een tekort in NL en dit kan o.a. bijdragen tot een verhoogd risico op overgewicht en welvaartsziekten. Onderzoek wijst uit dat gezondheidszorg kosten op jaarbasis met ettelijke miljarden euro's per jaar zouden dalen als iedereen deze levensbelangrijke vitamine zou slikken.

 Melk mag beperkt (in de koffie) vervangen worden door sojamelk, geitenmelk, amandelmelk, havermelk of kokosmelk. Let wel op dat er geen suiker of zoetstoffen zijn toegevoegd.

 Vervang crème fraîche of kookroom door haverroom

Combineer crackers altijd met groente/rauwkost zoals radijs, wortel, cherrytomaat, komkommer en/of kiemen.

Bang voor een jodiumtekort zonder (tarwe)brood? Nuttig dan zilte zeegroente zoals zeekraal. Heerlijk in een salade! Of wok op het laatste moment ermee. Alternatief is algenmix als vervanger van zout of een spirulina supplement.

Denk ook eens aan diepvriesfruit, (biologisch) verkrijgbaar bij de AH en de plus.

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch (4)

 

 

Aanpassen lunch (4)

Houdt u aan uw hoeveelheid water!

Haal alle drinkbare koemelkproducten en alle roomproducten uit uw dagelijkse voeding (denk ook aan thee en koffie). Yoghurt en kaas zijn gefermenteerd en dus wel toegestaan.

Gebruik vanaf nu 3 hoofdmaaltijden per dag. Tussendoortjes zijn nog toegestaan, ten laatste vóór 21.00.

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek.

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 2

 Ontgiftingsverschijnselen? Voldoende drinken, bewegen, wisseldouche, basisch baden en/of sauna helpen. Indien onvoldoende, neem dan contact met ons op.

Generiek advies: start met het slikken van 2000ie vitamine D3 per dag. Veel mensen hebben een tekort in NL en dit kan o.a. bijdragen tot een verhoogd risico op overgewicht en welvaartsziekten. Onderzoek wijst uit dat gezondheidszorg kosten op jaarbasis met ettelijke miljarden euro's per jaar zouden dalen als iedereen deze levensbelangrijke vitamine zou slikken.

Melk mag beperkt (in de koffie) vervangen worden door sojamelk, geitenmelk, amandelmelk, havermelk of kokosmelk. Let wel op dat er geen suiker of zoetstoffen zijn toegevoegd.

Vervang crème fraîche of kookroom door haverroom

Combineer crackers altijd met groente/rauwkost zoals radijs, wortel, cherrytomaat, komkommer en/of kiemen.

Bang voor een jodiumtekort zonder (tarwe)brood? Nuttig dan zilte zeegroente zoals zeekraal. Heerlijk in een salade! Of wok op het laatste moment ermee. Alternatief is algenmix als vervanger van zout of een spirulina supplement.

Denk ook eens aan diepvriesfruit, (biologisch) verkrijgbaar bij de AH en de plus.

dag3

 

 

 

 

 

Untitled design (1)

 

 

 

 

 

Zorg dat u alle geraffineerde suikers weglaat uit de voeding of ze vervangt door stevia, erythrirol of ceylonkaneel. Het is erg belangrijk dat u hier geen andere kunstmatige zoetstoffen voor gaat gebruiken. Deze zijn echt ballast voor uw lichaam en we gaan nu voor een gezonde leefstijl.

Vervang alle tussendoortjes door de “Gezonde snacks” in de boodschappenlijst,  fruit, noten of crackers. Crackers bij voorkeur van roggemeel, groene linzen, kikkererwten, boekweit, haver of kastanje

Vermijd vanaf nu elk gebruik van alcohol. Gebruik in plaats daarvan spa blauw of kruidenthee. Spa rood | bruisend is met mate toegestaan.

Houdt u aan uw hoeveelheid water!

Eet slechts vlees/vis in 1 maaltijd!

Ontbijt


Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 3

 Eieren: bij voorkeur een spiegelei of zachtgekookt ei. Vloeibaar eigeel is zeer gezond en verlaagt cholesterol. Gestold eigeel doet precies het tegenovergestelde.

Red u het niet met stevia en/of de ceylonkaneel alleen? Gebruik dan rauwe honing

Toch last van honger in deze overgangsfase, wij bieden Bach druppels aan ter ondersteuning. Deze verminderen honger en geven meer energie en ontspanning.

Vooral trek (nog) in zoetigheden. Dan adviseren wij ter ondersteuning het supplement chroom of gemmotherapie appelboom.

Heel lekker en gezond in de yoghurt: gepofte boekweit, 100% cacaonibs, cacaonibs met yaconsiroop of bijenpollen.

Echt behoefte aan een sneetje brood. Neem dan Yam Desem haverbrood.

dag-45

Neem tijdens de lunch geen “snelle” koolhydraten meer in de vorm van rijst/pasta/aardappels en brood. Gezonde koolhydraatvervangers uit de boodschappenlijst zoals pastinaak, quinoa of zoete aardappel is wel toegestaan naast max. 5 crackers of af en toe een sneetje Yam Desem brood.

Houdt u aan uw hoeveelheid water!

 Eet slechts vlees/vis in 1 maaltijd!

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de lunchopties uit ons How2behealthy receptenboek.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 4 + 5

Snelle koolhydraten met een te hoge glycemische lading zijn een zware belasting voor de bloedsuikerspiegel en leiden tot een (te) grote insuline respons en bevorderen insulineresistentie en overgewicht.

Bent u op zoek naar een goede koolhydraatvervanger? Koop dan kant-en-klaar bloemkoolrijst en broccolirijst. Pasta kunt u vervangen door courgette of groente pasta of koolraaptagliatelle. Gebruik hiervoor eventueel ook een dunschiller, kaasschaaf of speciaal apparaatje verkrijgbaar bij de blokker. Linzenpasta, kikkerwten en linzenrijst of kikkererwtenpasta is ook een goede vervanger! Aardappels kunt u vervangen door pastinaak.

 Wilt u weten waarom tarwebrood ongezond is. Klik dan hier

Bakken & braden doen we in: ongezouten (biologische) roomboter, rijstolie, ghee of kokosvet (Raw, mag niet geurloos zijn).

Wist u dat rijstolie ook perfect als een anti-aging bodylotion te gebruiken is en uw huid met een natuurlijke SPF beschermt tegen zonnestraling.

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch
Aanpassen lunch

Neem tijdens de lunch geen “snelle” koolhydraten meer in de vorm van rijst/pasta/aardappels en brood. Gezonde koolhydraatvervangers uit de boodschappenlijst zoals pastinaak, quinoa of zoete aardappel is wel toegestaan naast max. 5 crackers of af en toe een sneetje Yam Desem brood.

Houdt u aan uw hoeveelheid water!

 Eet slechts vlees/vis in 1 maaltijd!

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de lunchopties uit ons How2behealthy receptenboek.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar matig de hoeveelheid. Dit betekent maximaal 1 x opscheppen, bij voorkeur op een kleiner (soep)bord. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 4 + 5

Snelle koolhydraten met een te hoge glycemische lading zijn een zware belasting voor de bloedsuikerspiegel en leiden tot een (te) grote insuline respons en bevorderen insulineresistentie en overgewicht.

Bent u op zoek naar een goede koolhydraatvervanger? Koop dan kant-en-klaar bloemkoolrijst en broccolirijst. Pasta kunt u vervangen door courgette of groente pasta of koolraaptagliatelle. Gebruik hiervoor eventueel ook een dunschiller, kaasschaaf of speciaal apparaatje verkrijgbaar bij de blokker. Linzenpasta, kikkerwten en linzenrijst of kikkererwtenpasta is ook een goede vervanger! Aardappels kunt u vervangen door pastinaak.

 Wilt u weten waarom tarwebrood ongezond is. Klik dan hier

Bakken & braden doen we in: ongezouten (biologische) roomboter, rijstolie, ghee of kokosvet (Raw, mag niet geurloos zijn).

Wist u dat rijstolie ook perfect als een anti-aging bodylotion te gebruiken is en uw huid met een natuurlijke SPF beschermt tegen zonnestraling.

dag678

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch (2)

Neem tijdens het avondeten ook geen “snelle” koolhydraten meer in de vorm van rijst/pasta/aardappels en brood. Gezonde koolhydraatvervangers uit de boodschappenlijst zoals pastinaak, quinoa of zoete aardappel is wel toegestaan naast max. 5 crackers of af en toe een sneetje Yam Desem brood.

Houdt u aan uw hoeveelheid water!

Eet slechts vlees/vis in 1 maaltijd

BELANGRIJK: probeer 5-6 uur tussen de 3 hoofdmaaltijden niet te eten. Tussendoortjes belemmeren vetafbraak en belasten het maagdarmkanaal.

Probeer tussendoortjes rondom de maaltijden te combineren. Bv. een stuk fruit een ½ uur voor de maaltijd.

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek.

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de lunchopties uit ons How2behealthy receptenboek.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de dineropties uit ons How2behealthy receptenboek. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 6 t/m 8

Rooster eens 30 sec. pompoen/zonnebloem pitjes en garneer de maaltijd hiermee.

Trek in een gezonde mayonaise. Dan adviseren wij de Jean Baton mayonaise van de AH.

Gezonde koud te gebruiken oliën: extra vierge olijfolie, lijnzaadolie, koolzaadolie en bv. walnotenolie. Mijd zonnebloemolie!

✔ U heeft toch nog soms echt nood aan een tussendoortje? Probeer dan eens een van deze gezonde(re) tussendoortjes: 85 | 92% chocolade, vijg/amandelbrood, gedroogd fruit, NAKD reep, Kookie Kat koeken, choco gojibessen of Oppo ijs! 

dag-910

Eet geen vlees of vis tijdens dag 9 +10.

Maak gebruik van gezonde vleesvervangers zoals: gefermenteerde soja (tempeh) en peulvruchten zoals kikkererwten, linzen of de vegetarische vleesvervangers uit de boodschappenlijst.

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de lunchopties uit ons How2behealthy receptenboek.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de dineropties uit ons How2behealthy receptenboek. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 9 + 10

Vlees en vis hebben we nodig. Vlees bevat waardevolle aminozuren (bv L-carnitine) en vis bevat omega 3 vetzuren EPA/DHA die we al te weinig binnenkrijgen. Vlees en vis is wel moeilijk voor mensen te verteren mede doordat het rottingsbacteriën bevat. Tijdens het reinigingsprogramma is het belangrijk om de spijsverteringsorganen rust te gunnen.

Linzen en kikkererwten bevatten heel veel vezels die van cruciaal belang zijn voor ons darmmicrobioom (darmflora). Blender kikkererwten met wat linzen, voeg 1 ei en (verse) kruiden toe en pak 5-10 min in de pan en je hebt een heerlijke burger! Kan gebonden worden met arrowroot-meel.

Wilt u meer weten over de voedselkeuze en bouw van ons spijsverteringsstelsel, klik dan hier.

De meeste vleesvervangers bevatten erg veel ongezonde toevoegingen. Kies daarom bewust voor het merk “de vegetarische slager”. De kipstukjes zijn erg lekker!

Nog steeds last van een opgeblazen gevoel, lees dan eens meer over voedselcombinaties.

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch (3)
Aanpassen lunch (3)

Eet geen vlees of vis tijdens dag 9 +10.

Maak gebruik van gezonde vleesvervangers zoals: gefermenteerde soja (tempeh) en peulvruchten zoals kikkererwten, linzen of de vegetarische vleesvervangers uit de boodschappenlijst.

Ontbijt

Maak een keuze uit de ontbijtmogelijkheden van dag 1 of een van de ontbijtrecepten uit ons How2behealthy receptenboek

Lunch

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de lunchopties uit ons How2behealthy receptenboek.

Diner

Zoals gebruikelijk is voor u, maar vervang koolhydraten zoals hierboven is beschreven. U kunt ook gebruik maken van de dineropties uit ons How2behealthy receptenboek. Eet niets meer ná 21.00 uur.

Tips | uitleg behorende bij dag 9 + 10

Vlees en vis hebben we nodig. Vlees bevat waardevolle aminozuren (bv L-carnitine) en vis bevat omega 3 vetzuren EPA/DHA die we al te weinig binnenkrijgen. Vlees en vis is wel moeilijk voor mensen te verteren mede doordat het rottingsbacteriën bevat. Tijdens het reinigingsprogramma is het belangrijk om de spijsverteringsorganen rust te gunnen.

Linzen en kikkererwten bevatten heel veel vezels die van cruciaal belang zijn voor ons darmmicrobioom (darmflora). Blender kikkererwten met wat linzen, voeg 1 ei en (verse) kruiden toe en pak 5-10 min in de pan en je hebt een heerlijke burger! Kan gebonden worden met arrowroot-meel.

Wilt u meer weten over de voedselkeuze en bouw van ons spijsverteringsstelsel, klik dan hier.

De meeste vleesvervangers bevatten erg veel ongezonde toevoegingen. Kies daarom bewust voor het merk “de vegetarische slager”. De kipstukjes zijn erg lekker!

Nog steeds last van een opgeblazen gevoel, lees dan eens meer over voedselcombinaties.

dasg-1112

 

 

 

 

 

Aanpassen lunch (5)

Start dag 11 met 1 glas koud spa blauw met 25-30 gr. bitterzout (magnesiumsulfaat). Dit maakt de darmen leeg. Zorg dat een toilet in de buurt is!

Gebruik op dag 12 géén bitterzout!

Nuttig 3 maaltijden per dag met alleen fruit en/of groentemaaltijden.

Nuttig maximaal 1 maaltijd per dag met een fruit/groente sap van max 150 ml.

Maximaal 1 – 1,5 kilo groente/fruit per dag

U mag daarnaast ca 3 liter vocht drinken waarvan 2 liter spa blauw en ca 1 liter kruidenthee.

Eet niets meer ná 21.00 uur.

Als u op dag 13 niet bij uw consulent terecht kan, ga dan zolang door met uw voeding zoals u op dag 6 t/m 8 gedaan heeft.

Tips | uitleg behorende bij dag 11 + 12

Voorbeeld fruit/groentedag: begin de dag met een fruitsalade van 2 stuks fruit, neem als lunch een salade met avocado, diverse groenten en als diner gegrilde, gewokte of groente uit de oven. Maak gebruik van een klein beetje (olijf)olie en een snufje peper en zout voor de smaak

Maak zelf groentesoep of maak gebruik van kant en klare soepen in de supermarkt, zie ook de boodschappenlijst

Bitterzout krijgt u in onze webshop, drogisterij, apotheek of bij uw consulent. Bitterzout ledigt de darmen en zorgt dat deze laatste 2 reinigingsdagen een optimaal effect hebben.

Fruit en groente (m.u.v. groene bladgroente) kunnen we heel goed verteren. Door 2 fruit/groentedagen geven we onze spijsverteringsorganen de broodnodige rust.

Deze vorm van vasten zorgt dat onze suikerstofwisseling beter gaat werken.

Periodiek vasten is erg gezond, ook nadat u het How2behealthy Reinigingsprogramma en een eventueel individueel programma heeft doorlopen. Vraag uw consulent voor meer informatie.

Spinazie en fruit laten zich wel goed combineren! Een smoothie met fruit en spinazie is dus wel toegestaan!

Voedingsregels

regels

Leerzame links op onze How2behealthy website:

De mens en zijn/haar voedselkeuze

Uitleg over de How2behealthy voedingsfilosofie

Meer info over darmflora

Meer info over darmen en voedselcombinaties

Meer info over vetten

Meer info over hoe je lichaam te verjongen

Meer info over thermisch effect van voeding (verwarmende/verkoelende voeding)