Mosterdsoep met pastinaak en prei
Deze mosterdsoep is een heerlijke soep met verse groenten. Pastinaak bevat veel koolhydraten en is om die reden geschikt als vervanger voor de aardappel. Pastinaak heeft veel minder effect op de bloedsuikerspiegel dan de aardappel. Na het eten van aardappel stijgt de bloedsuikerspiegel sneller. Door pastinaak aan soep toe te voegen bindt de soep net zoals met aardappel. Deze soep bevat enkel gezonde ingrediënten en kan zowel dienen als voorgerecht en maaltijdsoep. Zeker tijdens de koudere maanden van het jaar is het lekker genieten van een heerlijke kop warme soep.
Geschikt voor 4 personen | voorgerecht
Ingrediënten
- 1 Liter zelf gemaakte runderbouillon (of kippenbouillon) of Bio runder- of kippenbouillon van de 'Kleine Soepfabriek' uit onze boodschappenlijst
- 2 Grote pastinaken
- 2 Stammen prei
- 2 Sjalotten
- 1 Teentje knoflook
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- 3 Eetlepels mosterd (zonder suiker) uit onze boodschappenlijst
- Scheut haverroom uit onze boodschappenlijst
- Handje verse bieslook
- Keltisch zeezout of Himalayazout
Bereidingswijze
Pers het knoflookteentje, snijd de sjalotten en prei in ringen. Schil de pastinaken en snijd in plakjes. Doe wat rijstolie in een soeppan en fruit er de sjalotten in en voeg de knoflook toe. Doe er de bouillon bij met de pastinaak en prei met een beetje zout en laat zachtjes 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer en roer de haverroom met de mosterd in een kommetje onder elkaar en voeg deze toe aan de soep. Roer en goed doorheen.
Dien de soep op en garneer met de bieslook. Serveer met roggebrood of crackers.
How2behealthy bij RTLZ
Gepersonaliseerde gezonde weekmenu's
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?