Linzenpasta met spinazie
Linzenpasta kunt u op dezelfde wijze bereiden als de reguliere pasta. Linzen behoren tot de peulvruchten. Ze zijn rijk aan vezels en mineralen. Vezels zijn belangrijk voor de gezondheid van de darmen. Linzen bevatten complexe koolhydraten. Deze pasta oftewel spaghetti is gemaakt van gele linzen meel. Linzen hebben een lage glycemische index (stijging bloedsuikerspiegel) en kunnen bijdragen aan een verzadigend gevoel omdat ze een bron van eiwitten zijn. De spaghetti kan op velerlei manieren worden bereid. In dit recept hebben we gekozen voor de vegetarische variant.
Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | diner
Ingrediënten
- 150 Gram gele linzen spaghetti (AH) uit onze boodschappenlijst
- 300 Gram verse bladspinazie
- 8 Kastanjechampignons
- 2 Teentjes knoflook
- 20 Gram pijnboompitjes
- 100 Gram Feta
- Zwarte peper
- Himalayazout
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Kook de linzen spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak met een beetje zout. Snijd de kastanjechampignons in plakken en pers de knoflookteentjes. Giet de spaghetti af wanneer hij gaar is, spoel hem af, doe er een scheutje olie bij en houdt even warm. Verhit in een pan wat olie en bak de champignons met de knoflook. Voeg na een paar minuten de spinazie beetje bij beetje toe met wat zwarte peper. Als de spinazie is geslonken schept u het mengsel voorzichtig onder de spaghetti. Dien op en verkruimel er de feta over en garneer met de pijnboompitten.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?