Gastro intestinale therapie: het lichaam ontgiften

Waarom?

Gastro-intestinale therapie ofwel het lichaam ontgiften/detoxen is gericht op het reinigen van lichaamsvochten. Het lichaamsvocht kan verstoord raken door bijvoorbeeld verkeerde voeding, stress, milieu, slechte vertering van voedsel, medicijnen, enz.
Het lichaam bestaat voor ongeveer uit 60% uit vloeistof. Een deel van deze vloeistof bevindt zich in de cellen. Dit noemen het intracellulaire vocht. Daarnaast hebben we ook de vloeistof buiten de cellen. Dit noemen we het extracellulaire vocht.

Evenwicht?

Het is van groot belang dat het evenwicht tussen het intracellulaire en het extracellulaire vocht in evenwicht is. Als dit niet in evenwicht is dan gaat het lichaam een poging doen om dit te herstellen en dat proces noemt men ziekte. Vooral acute ziekte is meestal gericht op gezondheid.

Gezondheid beïnvloeden

Om de gezondheid te beïnvloeden heeft de mens veel invloed door voeding, drank, gezond wonen, slaap, voldoende lichaamsbeweging en de juiste aanpak van stress. Erfelijkheid, opvoeding en het milieu waarin we zijn opgegroeid is iets dat we niet zelf in de hand hebben, maar de rest is dat wel en dat is bepalend voor onze gezondheid.

Oorzaak van ziekte

De oorzaak van ziekte is te vinden in de vergiftiging van de lichaamsvochten en daarom is ontgiften een belangrijke therapie. Om het extracellulaire vocht in goede conditie te houden is het van belang dat bijna alle organen in ons lichaam ook goed functioneren, omdat deze een belangrijke rol spelen in een goed evenwicht van de lichaamsvochten.

De longen geven zuurstof af aan het bloed. Dat geeft kooldioxide af aan de longen dat vervolgens uitgeademd wordt. De lever verandert de chemische samenstelling van vele stoffen zodat ze beter bruikbaar worden. De nieren ontdoet het bloed van stoffen die de cellen niet meer nodig hebben. De darmen scheiden ook een deel van de afvalstoffen en gifstoffen uit. De huid geeft door middel van zweet afvalstoffen af. De slijmvliezen van de luchtwegen en de vrouwelijke geslachtsorganen kunnen ook functioneren voor het elimineren van afvalstoffen.
Het bloed vervoert voedsel, zuurstof naar de cellen en neemt afvalstoffen vanuit de cellen weer op. Het bloed kan niet alle afvalstoffen en eiwitten opnemen omdat ze soms te groot zijn en deze worden vanuit het interstitieel vocht opgenomen door het lymfesysteem. In het lymfesyteem bevinden zich lymfeknopen die het vocht zuiveren. Vervolgens wordt het vocht weer opgenomen in de bloedbaan.

Wat is ziek zijn?

Het is mogelijk dat het lichaam dusdanig vervuild is dat het lichaam het niet meer uitgescheiden krijgt. Er ontstaat dan een opstapeling van slijmen, onverteerde voedingsresten, afvalstoffen en toxinen. Het lichaam probeert wel en wij noemen dit ziek zijn. In de klassieke geneeskunde wordt dit vaak verkeerd begrepen en men gaat de ziekteverschijnselen onderdrukken door medicijnen te geven, ondanks dat het lichaam waarschuwingssignalen afgeeft. Er wordt hier een weg geopend naar een chronische ziekte.

Natuurgeneeskunde behandelt de zieke

In de natuurgeneeskunde gaan we de ziekte niet onderdrukken door medicijnen, kruiden of behandelingen maar we gaan eerst de mens reinigen zodat het lichaam de mogelijkheid heeft om goed te functioneren. Daarom gaan wij in de natuurgeneeskunde niet uit van de behandeling van de ziekte maar van de zieke.

All inclusie Detox programma

Ontgiften doen we bij How2behealthy bij iedereen anders en hangt samen met diverse factoren, zoals temperament, mate van vervuiling (graad van vervuiling) en of de uitscheidingsorganen wel in staat zijn om te ontgiften. Indien nodig worden één of meerdere uitscheidingsorganen eerst geregenereerd. Een Detoxprogramma is onderdeel van onze programma's of kan als los programma afgenomen worden. 

Detoxen - verschillende manieren

Detoxen kan op tal van manieren:

 • Via de voeding
 • Kleikuren
 • Zeoliet
 • Kruiden & kruidenthee
 • Olien
 • Acetotherapie (bv. appelazijn)
 • (Sap)vasten
 • En andere....zie ook onze webshop voor ondersteunende producten

How2behealthy Detox 12 dagen

Met behulp van het unieke How2behealthy Detoxprogramma t.w.v. €176,50 wordt uw lichaam ontgift. Binnen 12 dagen zult u zich niet alleen net als onze klanten fitter & slanker voelen, zult u verbetering ervaren bij veel kwaaltjes en ongemakken, maar legt u ook de basis voor een (blijvend) gezonde levensstijl! U ontvangt:   

 • Het uitgebreide digitale How2behealthy Detox-programma t.w.v. €50.
 • Toegang tot de How2behealthy app inclusief productwijzer, recepten en lifestyle tips t.w.v. €100.
 • Ondersteunende producten: How2behealthy reinigingsthee + aryuvedisch wonderkruid Triphala t.w.v. €26,50.
 • Optioneel (+€25): toelichting in de vorm van een (telefonisch) consult van 30 min.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl