Gastro intestinale therapie: het lichaam ontgiften

Lichaam ontgiften

Waarom?

Gastro-intestinale therapie ofwel het lichaam ontgiften/detoxen is gericht op het reinigen van lichaamsvochten. Het lichaamsvocht kan verstoord raken door bijvoorbeeld verkeerde voeding, stress, milieu, slechte vertering van voedsel, medicijnen, enz.
Het lichaam bestaat voor ongeveer uit 60% uit vloeistof. Een deel van deze vloeistof bevindt zich in de cellen. Dit noemen het intracellulaire vocht. Daarnaast hebben we ook de vloeistof buiten de cellen. Dit noemen we het extracellulaire vocht.

Evenwicht

Het is van groot belang dat het evenwicht tussen het intracellulaire en het extracellulaire vocht in evenwicht is. Als dit niet in evenwicht is dan gaat het lichaam een poging doen om dit te herstellen en dat proces noemt men ziekte. Vooral acute ziekte is meestal gericht op gezondheid.

Gezondheid beïnvloeden

Om de gezondheid te beïnvloeden heeft de mens veel invloed door voeding, drank, gezond wonen, slaap, voldoende lichaamsbeweging en de juiste aanpak van stress. Erfelijkheid, opvoeding en het milieu waarin we zijn opgegroeid is iets dat we niet zelf in de hand hebben, maar de rest is dat wel en dat is bepalend voor onze gezondheid.

Oorzaak van ziekte

De oorzaak van ziekte is te vinden in de vergiftiging van de lichaamsvochten en daarom is ontgiften een belangrijke therapie. Om het extracellulaire vocht in goede conditie te houden is het van belang dat bijna alle organen in ons lichaam ook goed functioneren, omdat deze een belangrijke rol spelen in een goed evenwicht van de lichaamsvochten.

De longen geven zuurstof af aan het bloed. Dat geeft kooldioxide af aan de longen dat vervolgens uitgeademd wordt. De lever verandert de chemische samenstelling van vele stoffen zodat ze beter bruikbaar worden. De nieren ontdoet het bloed van stoffen die de cellen niet meer nodig hebben. De darmen scheiden ook een deel van de afvalstoffen en gifstoffen uit. De huid geeft door middel van zweet afvalstoffen af. De slijmvliezen van de luchtwegen en de vrouwelijke geslachtsorganen kunnen ook functioneren voor het elimineren van afvalstoffen.
Het bloed vervoert voedsel, zuurstof naar de cellen en neemt afvalstoffen vanuit de cellen weer op. Het bloed kan niet alle afvalstoffen en eiwitten opnemen omdat ze soms te groot zijn en deze worden vanuit het interstitieel vocht opgenomen door het lymfesysteem. In het lymfesyteem bevinden zich lymfeknopen die het vocht zuiveren. Vervolgens wordt het vocht weer opgenomen in de bloedbaan.

Wat is ziek zijn?

Het is mogelijk dat het lichaam dusdanig vervuild is dat het lichaam het niet meer uitgescheiden krijgt. Er ontstaat dan een opstapeling van slijmen, onverteerde voedingsresten, afvalstoffen en toxinen. Het lichaam probeert wel en wij noemen dit ziek zijn. In de klassieke geneeskunde wordt dit vaak verkeerd begrepen en men gaat de ziekteverschijnselen onderdrukken door medicijnen te geven, ondanks dat het lichaam waarschuwingssignalen afgeeft. Er wordt hier een weg geopend naar een chronische ziekte.

Natuurgeneeskunde behandelt de zieke

In de natuurgeneeskunde gaan we de ziekte niet onderdrukken door medicijnen, kruiden of behandelingen maar we gaan eerst de mens reinigen zodat het lichaam de mogelijkheid heeft om goed te functioneren. Daarom gaan wij in de natuurgeneeskunde niet uit van de behandeling van de ziekte maar van de zieke.

All inclusive Detoxprogramma

Ontgiften doen we bij How2behealthy bij iedereen anders en hangt samen met diverse factoren, zoals temperament, mate van vervuiling (graad van vervuiling) en of de uitscheidingsorganen wel in staat zijn om te ontgiften. Indien nodig worden één of meerdere uitscheidingsorganen eerst geregenereerd. Een Detoxprogramma is onderdeel van onze programma's of kan als los programma afgenomen worden. 

Detoxen - verschillende manieren

Detoxen kan op tal van manieren:

 • Via de voeding
 • Kleikuren
 • Zeoliet
 • Kruiden & kruidenthee
 • Olien
 • Acetotherapie (bv. appelazijn)
 • (Sap)vasten
 • En andere....zie ook onze webshop voor ondersteunende producten

How2behealthy Detox 12 dagen

Met behulp van het unieke How2behealthy Detoxprogramma t.w.v. €176,50 wordt uw lichaam ontgift. Binnen 12 dagen zult u zich niet alleen net als onze klanten fitter & slanker voelen, zult u verbetering ervaren bij veel kwaaltjes en ongemakken, maar legt u ook de basis voor een (blijvend) gezonde levensstijl! U ontvangt:   

 • Het uitgebreide digitale How2behealthy Detox-programma t.w.v. €50.
 • Toegang tot de How2behealthy app inclusief productwijzer, recepten en lifestyle tips t.w.v. €100.
 • Ondersteunende producten: How2behealthy reinigingsthee + aryuvedisch wonderkruid Triphala t.w.v. €26,50.
 • Optioneel (+€25): toelichting in de vorm van een (telefonisch) consult van 30 min.
How to be healthy
   Meer informatie of een consult? 
Neem dan contact met ons op!
Kunnen we u helpen?
Achternaam*
E-mail*
Plaats
Uw vraag of opmerking

Gratis how2bevital E-book!

how2behealthy_heart_on_top_200x

Tevreden klanten zijn het beste bewijs van het succes van How2behealthy.
Hoe hebben zij onze dienstverlening ervaren?

IMG_3479

Onno Hoes: 

De service van de medewerkers en de kwaliteit van de producten zijn top! Mijn ervaring met How2behealthy is uitstekend te noemen. Nadat ik in het begin niet alle adviezen opvolgde moest ik een serieuze herstart maken. En met veel succes. Nadat ik de adviezen ben gaan naleven raakten het vetpercentage weg en de overtollige kilo's die mijn overhemden aan de onderkant te strak deden staan. Spiermassa nam toe en het vet rond de organen nam flink af. Dus niet alleen voor korte termijn maar zeer zeker ook voor lange termijn.

Mitchell-Krijgsman

Mitchell Krijgsman:

Mijn klachten m.b.t. paniekaanvallen zijn veel minder geworden terwijl ik een nieuwe baan heb met meer verantwoordelijkheid en ik voel mij een stuk fitter. Ook heb ik veel minder gewrichtsklachten , rugpijn en is mijn bloeddruk gedaald. Af en toe kom ik nog terug op controle voor een check en om te zorgen dat mijn nieuwe levensstijl en resultaten blijvend zijn.

katja_goed

Katja Meijering:

Ik ben ruim 8 kilo afgevallen en ik voel me al een stuk fitter. Na mijn eerste consult met Ivo hadden we al snel duidelijk dat de sportschool niet voor mij was. Ik zou proberen om mijn beweging in een meer passende vorm te krijgen. Wandelen, het huis grondig schrobben, zoiets. Wat een opluchting. Iemand die je niet dwingt om naar de sportschool te gaan om heftig te trainen. Hij stimuleert me wel om genoeg beweging te krijgen, maar op een manier die echt bij mij past.