Knolselderij soep met prei en stukjes kip
Deze knolselderij soep is geschikt als voorgerecht maar ook als maaltijdsoep. De knolselderij groeit onder de grond. De witte knol is familie van de wortel. Knolselderij is zeer rijk aan vitamine K. In 100 gram zit maar liefst 34% van deze belangrijke vitamine. Vitamine K is onmisbaar voor de bloedstolling en botstofwisseling. Knolselderij is zeer mineralenrijk en bevat poly-acetylenen. Poly-acetylenen hebben een sterkte antioxidantenwerking. De knolselderij is een prima vervanger van de aardappel. In tegenstelling tot de aardappel heeft de knol een lage Glycemische Index (stijging van de bloedsuikerspiegel). Er hoeft niet veel zout aan knolselderij worden toegevoegd omdat deze vrij natriumrijk is.
Geschikt voor 4 personen | glutenvrij | lactosevrij | voorgerecht
Ingrediënten
- Halve knolselderij
- 2 Stammen prei
- Half kipfilet (100 gram)
- 800 Ml verse groentebouillon óf
- 400 Ml groentebouillon uit onze boodschappenlijst en 400 ml water
- Scheut haverroom uit onze boodschappenlijst
- 1 Theelepel grove mosterd uit onze boodschappenlijst
- Zeezout
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de helft in blokjes. Bewaar wat selderijblad. Kook de kipfilet met een beetje zout gaar en laat afkoelen in het kookvocht. Kook de knolselderij gaar in de bouillon. Snijd de prei in halve ringen en voeg deze de laatste 10 minuten toe. Pureer de soep en voeg de mosterd en haverroom toe. Pluk de kipfilet of snijd er blokjes van en roer deze door de soep. Hak het selderijblad heel fijn. Serveer de soep en garneer met wat selderijblad.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?