Kleine pompoenpannenkoeken met gebakken appel
Een heerlijk weekend-ontbijt van pompoenpannenkoeken met gebakken appel, geserveerd met yoghurt met speculaaskruiden. In dit recept is gekozen voor speltmeel. Mensen met een gluten-allergie kunnen het speltmeel vervangen door een gluten-vrij meel , zoals havermeel of amandelmeel. De appel kan uiteraard ook worden vervangen door peer. Deze pompoenpannenkoeken zijn zeer voedzaam. Pompoen is vezelrijk en bevat vitamine A, C en E Deze vitamines hebben een antioxidanten werking. Daarnaast bevat pompoen bèta caroteen. Bèta caroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Verder zijn omega 3 vetzuren (alfa-linoleenzuur) zijn rijkelijk aanwezig in pompoen. Omega 3 vetzuren kunnen mogelijk helpen de triglyceriden (vetten in bloed) te verlagen. Houd ongeveer 4 kleine pannenkoeken aan per persoon. Halveer de hoeveelheden voor 1 persoon en eten er 4 of 5 mensen van deze heerlijke pannenkoeken, verdubbel dan de hoeveelheden.
Geschikt voor 8 stuks | ontbijt | vegetarisch
Ingrediënten
- 200 Gram pompoenblokjes uit onze boodschappenlijst
- 1 Ei
- 2 Appels
- 125 Ml havermelk uit onze boodschappenlijst
- 100 Gram speltmeel
- 1 Theelepel wijnsteenbakpoeder uit onze boodschappenlijst
- 1 Eetlepel Yaconsiroop of
- 1 Eetlepel Erythritol uit onze boodschappenlijst
- 2 Theelepels koekkruiden uit onze boodschappenlijst
- 2 Theelepels ceylonkaneel uit onze boodschappenlijst
- 5 Eetlepels volle yoghurt
- Rijstolie of ongezouten roomboter uit onze boodschappenlijst
- Snufje Himalayazout of Keltisch zeezout
Bereidingswijze
Kook of stoom de pompoenblokjes totdat ze zacht zijn. Pureer ze met een staafmixer. Voeg het ei, de havermelk en Yaconsiroop of Erythritol toe aan de pompoenpuree en meng dit goed. Doe er het meel, wijnsteenbakpoeder en 1 theelepel speculaaskruiden bij en klop er een glad beslag van. Schil de appels en snijd er kleine blokjes van. Verhit wat olie of boter en bak de pannenkoekjes een paar minuten aan elke kant. Houd ze warm op een bord onder een stukje aluminiumfolie. Verhit wat olie of boter in een andere pan en bak de appelblokjes enkele minuten al omscheppend. Meng 1 theelepel speculaaskruiden onder de yoghurt. Verdeel de pannenkoekjes over de borden, schep er de appel op en bestrooi met ceylonkaneel. Serveer er de yoghurt bij.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?