Iriscopie: oogdiagnose

Iriscopie

De ogen zijn de spiegel van het hele lichaam. Iriscopie is een techniek en diagnostisch hulpmiddel waarbij we met behulp van patronen, kleuren en andere kenmerken van de iris een diagnose kunnen vaststellen om functionele verstoringen in het lichaam vast te stellen. 

Diagnostisch hulpmiddel

Beoefenaars van deze methode vergelijken waarnemingen in de iris met een iriskaart die de iris opdeelt in verschillende gebieden die op hun beurt elk met een deel van het menselijk lichaam corresponderen. Op deze manier is te zien of bepaalde organen of systemen in het lichaam ontstoken, te actief, verstoord of in goede conditie zijn. Irisdiagnostiek is daarom uitsluitend een diagnostisch hulpmiddel en geen geneeswijze en wordt altijd gebruikt in combinatie met een medische vragenlijst/anamnese en andere diagnostische hulpmiddelen. Overigens bestaat er geen enkele volmaakte iris.

Hoe werkt iriscopie

Binnen de iriscopie wordt vooral gekeken naar:

  • Constitutie: algemeen overzicht van de sterkten en zwakten in het gehele “zijn” (lichaam en psyche) van de patient
  • Diathese: de aanleg of vatbaarheid voor het krijgen van bepaalde ziekten of uitingsvormen daarvan zoals bv. Een bindweefselzwakte diathese.
  • Structuren: karakterbeschrijvingen van de patient afhankelijk van de oogstructuur zoals bv. Een net of linnenstructuur.
  • Iristekens: orgaantekens zijn tekens in het oog die te zien zijn door afwijkingen van het radiairweefsel of afwijkingen in kleur en te vergelijken met een vingerafdruk. De tekens staan in nauw verband met de constitutie en de eventuele diathese(s) van de patient.
  • Pupilfenomenen/vervormingen: bij veel mensen is de pupil niet volmaakt rond. Vervormingen en afvlakkingen staan vaak in relatie met wervelkolomstoornissen.
  • Sclerafenomenen: bloedvaatjes in het sclera (oogwit) vertellen iets over de algemene toestand van de bloedvaten in het gehele lichaam.

How2behealthy werkwijze

Binnen How2behealthy maken we oogfoto's met speciale apparatuur die vervolgens ter plekke geanalyseerd kunnen worden. De behandeling is volstrekt pijnloos. Het dragen van lenzen is geen probleem.

Een iriscopie consult is onderdeel van onze How2beyoung en How2behealthy programma's of kan als los consult afgenomen worden. Binnen een los consult ontvangt u tastbare adviezen naar aanleiding van de uitkomsten en binnen de programma's worden de uitkomsten in het Gezondheids of Verjongingsplan meegenomen.

Een overzicht van onze behandelingen vindt u hier.

Iriscopie

Kosten

De kosten van een iriscopie consult bedragen €60 (1 uur) incl. adviezen.

 

How to be healthy
   Meer informatie of een consult? 
Neem dan contact met ons op!
Kunnen we u helpen?
Achternaam*
E-mail*
Plaats
Uw vraag of opmerking
Gezond ouder worden

How2behealthy

21 hours 39 minutes ago

NIEUWSFLASH EN WINACTIE Linda van Linda in balans mocht van de dames van The Broth Bar als trouwe klant een 'Bouillon strippenkaart' in ontvangst nemen. Linda gaat het stokje overnemen van Myra van den Boorn-Langeweg als consulente van Cure4Life Heuvelland!

Vandaag mochten wij Linda in balans de allereerste bouillon-strippenkaart aanbieden! We geven er nog 3 weg, kijk hieronder wat je moet doen!
Linda is een kanjer die met de hulp van Cure4Life Maastricht ontzettend veel is afgevallen, maar nog veel belangrijker, gezonder is gaan eten en leven! Hier heeft ze hard voor geknokt, en daar mag ze ontzettend trots op zijn.
Gisteren rondde Linda haar broth detox af en om haar de komende weken nog een beetje extra te ondersteunen kan ze nu 11 x bouillon komen halen.
Want dat is de strippenkaart: je koopt de kaart ter waarde van 10 medium bouillons en krijgt de 11de gratis.
Omdat er zoveel mensen ziek zijn op dit moment en wel een health kick kunnen gebruiken, geven we er nog eens 3 weg! Lees hieronder wat je moet doen!
Linda heeft in ieder geval de smaak flink te pakken en zal dan ook op korte termijn het stokje van Myra van den Boorn-Langeweg overnemen om als consulente voor Cure4Life Heuvelland aan de slag te gaan.
Dus like dit bericht en tag diegene waarvan jij vindt dat hij of zij wel een health boost verdient💪
En weet je wat ook nog super sjiek is? Gezondgestel geeft maandagavond 19 maart een Broth detox avond! Kijk hier voor meer informatie https://www.facebook.com/events/1097184797090695/

IMG_3479

Onno Hoes: 

De service van de medewerkers en de kwaliteit van de producten zijn top! Mijn ervaring met How2behealthy is uitstekend te noemen. Nadat ik in het begin niet alle adviezen opvolgde moest ik een serieuze herstart maken. En met veel succes. Nadat ik de adviezen ben gaan naleven raakten het vetpercentage weg en de overtollige kilo's die mijn overhemden aan de onderkant te strak deden staan. Spiermassa nam toe en het vet rond de organen nam flink af. Dus niet alleen voor korte termijn maar zeer zeker ook voor lange termijn.

Mitchell-Krijgsman

Mitchell Krijgsman:

Mijn klachten m.b.t. paniekaanvallen zijn veel minder geworden terwijl ik een nieuwe baan heb met meer verantwoordelijkheid en ik voel mij een stuk fitter. Ook heb ik veel minder gewrichtsklachten , rugpijn en is mijn bloeddruk gedaald. Af en toe kom ik nog terug op controle voor een check en om te zorgen dat mijn nieuwe levensstijl en resultaten blijvend zijn.

katja_goed

Katja Meijering:

Ik ben ruim 8 kilo afgevallen en ik voel me al een stuk fitter. Na mijn eerste consult met Ivo hadden we al snel duidelijk dat de sportschool niet voor mij was. Ik zou proberen om mijn beweging in een meer passende vorm te krijgen. Wandelen, het huis grondig schrobben, zoiets. Wat een opluchting. Iemand die je niet dwingt om naar de sportschool te gaan om heftig te trainen. Hij stimuleert me wel om genoeg beweging te krijgen, maar op een manier die echt bij mij past.