Natuurlijk Vitaal

Afvallen zonder dieet? Oorzaken van overgewicht, vermoeidheid of maag- en darmproblemen liggen verborgen in uw levensstijl!

Veel mensen voeren een levenslang gevecht tegen overgewicht of ervaren gezondheidsklachten, terwijl ze denken gezond te eten, maar is dat wel zo?

10 miljoen Nederlanders hebben (terugkerend) overgewicht en/of 1 of meerdere chronische ziekten. Ook al eten ze in hun ogen steeds gezonder of hebben ze diverse diëten geprobeerd, ze slagen er niet in om grip te krijgen op gewicht of gezondheid of vallen steeds weer terug in oude patronen. 

Een Keto-, paleo-, vetarm of koolhydraatarm dieet of calorieën tellen is op de lange termijn zinloos, omdat de benadering te eenzijdig en oppervlakkig is. Onze veelal bewerkte voeding bevat teveel verborgen transvetten, suikers en toevoegingen en een productgerichte benadering is de enige oplossing. Geen van deze diëten bieden dus een blijvende oplossing!

Hoe komt dit?

De reguliere gezondheidszorg en diëten staan onvoldoende stil bij de de daadwerkelijke oorzaken van overgewicht, diabetes, hart- en vaatproblemen & gewrichtsklachten, omdat ze geen blijvend resultaat nastreven. Symptoombestrijding en "dweilen met de kraan open" is het gevolg.

De échte onderliggende oorzaken van deze aandoeningen:

✔ Hormonale problemen: het metaboolsyndroom stopt de vetverbranding, activeert een voortdurend hongergevoel en vermindert wilskracht 

✔ Verkeerde voeding en/of combinaties

✔ Een verstoorde zuur-base balans

✔ Disbalans in voedingsstoffen

✔ Verstoorde darmwerking

Oorzaken aanpakken via gerichte productadviezen

Het Natuurlijk Vitaal Programma is een programma op maat met een persoonlijke voedingscoach en unieke voedings- en leefstijlfilosofie. Een effectief programma, dat bovendien makkelijk is vol te houden, mede dankzij handige tools zoals de How2behealthy App.

Belangrijke uitgangspunten zijn:

  • Lifestyle coaching volgens het “Clean-Eating” principe: voeding zonder (verborgen) transvet, suikers en gevaarlijke toevoegingen en dikmakers;
  • Trage koolhydraten;
  • Voeding die past bij de menselijke spijsvertering, dus gluten- en lactose-arm;
  • (H)eerlijke eetwissels!

Meer weten over de voedingsfilosofie van How2behealthy? Klik hier.

Geen calorieën tellen of dieet, maar een speciale selectie van. (h)eerlijke producten in de supermarkt als uitgangspunt. Gewicht verliezen zonder een levenslange en uitputtende strijd.

How2behealthy werkt met een effectief 5 stappenplan: 

  1. Medische analyse

  2. Reinigingsprogramma

  3. Programma op maat & persoonlijke begeleiding

  4. Integratie van nieuwe gezonde voedingsgewoontes & levensstijl

  5. Nazorg zodat resultaten blijvend zijn!

Het persoonlijk programma wordt samengesteld door het adviesteam en is onder andere samengesteld aan de hand van vitaliteitsdoelen, een uitgebreide vragenlijst, gewicht en urinewaarden. Aanvullend (bloed)onderzoek via uw huisarts kan hierbij geadviseerd worden.

Samen met uw voedingscoach worden de oorzaken aangepakt en werkt u toe naar het behalen van uw persoonlijke vitaliteitsdoelen.

Interesse in het Natuurlijk Vitaal programma? U kunt een vrijblijvend & gratis kennismakingsgesprek aanvragen of zelf inplannen in de agenda van uw consulent(e) naar keuze.

How2behealthy telt meerdere vestigingen in NL en BE.

U vindt het How2behealthy centrum aan de Brouwersweg 100 in Maastricht (Annadal complex).
Tijdens een traject in Maastricht krijgt u ondersteuning van How2behealthy coach Ivo Houben of Jose Kleinen.

How2behealthy bij RTL Z

Even voorstellen

Jose cirkel_klein

Gewichtsconsulente | Emotie-eten coach 
How2behealthy Maastricht

José Kleinen: ik werk als consulente bij How2behealthy Maastricht en begeleid cliënten binnen het Natuurlijk Vitaal programma.

Jaren geleden kreeg ik problemen met mijn huid. Ik at best redelijk gezond maar was uiteraard zoals velen niet op de hoogte van de voedingsfouten die ik maakte. Hierdoor ben ik bij een therapeute terecht gekomen waar ik veel kennis heb opgedaan over wat voeding doet met je lichaam.

Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding Gewichtsconsulente te gaan volgen en later de verdiepingsmodule ‘Emotie eten’. Zo is mijn passie mijn werk geworden.

Ivo cirkel_klein2

Natuurgeneeskundige | Vitaliteitscoach | Grondlegger 
How2behealthy Maastricht

Ivo Houben: oprichter van How2behealthy en tevens natuurgeneeskundig therapeut.
Ik ben zelf ervaringsdeskundige op gebied van gezondheidsklachten als burnout, depressie, haaruitval en huid- en hormonale problemen.

Op jonge leeftijd ondervond ik dat de meeste diëten en programma's niet oprecht in mijn gezondheid geïnteresseerd waren, maar alleen illusies verkopen. Na een lange zoektocht en het aanpassen van mijn voeding en leefstijl ging ik er beter uitzienverloor de nodige kilo's en kreeg weer zelfvertrouwen. Na een omscholingstraject tot Gezondheidstherapeut heb ik How2behealthy opgericht.  

Neem contact op met Ivo of José

U wilt gezond afvallen en/of minder klachten? Het proces begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt How2behealthy een gratis en vrijblijvend informatief kennismakingsgesprek aan van ongeveer 90 minuten. 

Wilt u een afspraak maken met Ivo of José? Vul dan het formulier in of  maak snel en simpel zelf een afspraak in onze online agenda!

Brouwersweg 100
6216 EG  Maastricht

+31 (0)438524375

Boek een afspraak online

✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een kennismakingsafspraak in de online agenda van How2behealthy Maastricht.

Hoe hebben onze klanten Audrey en Ineke How2behealthy ervaren

Hoe hebben Audrey en Ineke How2behealthy ervaren

"Die man verdient een standbeeld. Ik ben 20 kilo lichter en heb mijn Hashimoto onder controle!"

"Mijn migraine is zeker 80-85% minder. Bovendien ben ik behoorlijk wat kilo's afgevallen"