Gevulde paprika

Home » Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprika kunt u op heel veel verschillende manieren maken. De meest gebruikelijke is met gehakt. In dit recept wordt geen vlees gebruikt waardoor het geschikt is voor vegetariërs. Paprika's, met name de rode, zijn rijk aan vitamine C. Deze vitamine bevatten ze wel 3 keer zoveel dan een sinaasappel. Vitamine C is onmisbaar bij de aanmaak van collageen. Collageen zorgt voor huidversteviging en is belangrijk voor de gezondheid van onze botten, tanden en bloedvaten. Daarnaast is vitamine C ook nodig om ons te beschermen tegen griep en verkoudheid. Ook vitamine E zit in paprika's, welke een zeer belangrijke antioxidant is die onze cellen tegen vrije radicalen kan beschermen. Bèta caroteen, eveneens een sterke antioxidant in paprika's draagt bij aan het behoud van een gezond immuunsysteem, een gezonde huid, gebit en gezichtsvermogen. De rode vitamine bommetjes zijn vezelrijk en bevatten de nodige mineralen. 
Aan de bioactieve stof lycopeen hebben paprika's hun rode kleur te danken. Deze is ook een zeer krachtige antioxidant. Rode paprika's bevatten beduidend meer voedingsstoffen dan de groene, oranje en gele varianten. Rauwe paprika's bevatten alle belangrijke voedingsstoffen. Door verhitting gaan er altijd wat voedingsstoffen deels verloren maar ze blijven gezond! Dit recept is lekker met zilvervliesrijst.

Geschikt voor 2 personen | vegetarisch | bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 Rode paprika's
  • 2 Sjalotjes
  • 2 Knoflookteentjes
  • 8 Grote kastanjechampignons
  • Halve courgette
  • 1 Eetlepel verse gehakte peterseile
  • 1 Eetlepel verse gehakte salie
  • 2 Bolletjes Mozzarella
  • Rijstolie uit onze boodschappenlijstt
  • Zwarte peper
  • Keltisch zeezout of Himalayazout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika's en halveer ze. Ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de courgette in smalle reepjes, de sjalotjes in ringetjes, champignons in plakjes en pers de knoflookteentjes. Doe de champignons, courgette, sjalotjes, peterselie, salie en knoflook in een kom en doe er wat rijstolie bij en zout en peper. Meng alles goed en vul er de paprikahelften mee. Schenk een beetje rijstolie in een ovenschaal en leg er de gevulde paprikahelften in. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze 25 minuten in de oven. Verwijder de folie en leg er plakjes mozzarella op en laat ze nog 5 minuten in de oven.

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100
6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl