Gevulde dadels

Home » Gevulde dadels

Gevulde dadels

In dit recept worden medjoul dadels gebruikt. Deze dadels zijn groter dan de gewone kleinere dadels en hebben wat meer smaak. Medjoul dadels, maar ook de andere dadels zijn erg vezelrijk. Vezels dragen bij aan een goede gezondheid van de darmen. Verse dadels bevatten redelijk wat vitamine B5, B6 en B11. Vitamine B5 (pantotheenzuur) ondersteunt de werking van de bijnieren en speelt een centrale rol in de vetten- eiwitten- en koolhydratenstofwisseling. Vitamine B6 (pyridoxine) is o.a. belangrijk voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes en de vorming van collageen. Vitamine B11 oftewel foliumzuur is o.a. betrokken de aanmaak van rode bloedcellen en de ontwikkeling van het ruggenmerg en hersenen van een ongeboren vrucht. In dadels is het mineraal kalium rijkelijk aanwezig. Kalium speelt een belangrijke rol bij regulering van de bloeddruk.

Geschikt voor 10 stuks | glutenvrij | vegetarisch | gezonde snack

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snijd de dadels voorzichtig in en verwijder de pit. Rasp alleen het oranje van de sinaasappelschil. Meng in een kommetje de roomkaas met de dadelstroop en sinaasappelrasp. Hak de walnoten grof of laat ze heel. Vul de dadels met het roomkaas mengsel en garneer met de grof gehakte walnoten of steek er een hele walnoot in. Zet ze koel tot gebruik of consumeer ze gelijk.
Tip: vervang de walnoten door pistachenootjes en de dadelsiroop door honing.

Boek een afspraak online

  Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recente recepten

E-book recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Erasmusdomein 30
6229 GC Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl