Gemmotherapie – tak van Fytotherapie

Home » Gemmotherapie – tak van Fytotherapie

Gemmotherapie – tak van Fytotherapie

Wat is gemmotherapie ?

Gemmotherapie is een natuurlijke therapie die gebruik maakt van de eigenschappen van de plantaardige weefsels van de knoppen en jonge scheuten, embryonale weefsels genaamd, van struiken en bomen. Het is een tak van de fytotherapie. Fytotherapie is het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen uit de hele volwassen plant of plantendelen, ook wel kruidengeneeskunde genoemd. Dit niet te verwarren met homeopathie.
Om te detoxen worden gemmopreparaten veelvuldig toegepast als drainagemiddelen. Deze drainages dienen als ondersteuning bij het verwijderen van toxinen in het lichaam.

Oorsprong van Gemmotherapie.

De oorsprong van de gemmotherapie ligt in de 20e eeuw, en wel de jaren 60. Toen is de gemmotherapie door de heer Pol Henry, een Belgische homeopaat, gecreëerd. In 1970 zijn de resultaten van zijn onderzoeken en klinische tests gepubliceerd en heeft deze therapie de naam phytoembryotherapie gekregen. Later heeft Dr. Max Tétau deze therapie verder helemaal ontwikkeld en er de naam “gemmotherapie” aan gegeven welke herleid is van het woord “gemmae”, de Latijnse naam voor “knop”.

Waarom gemmotherapie?

De actieve bestanddelen van de planten en bomen zijn in de knoppen meer geconcentreerd aanwezig omdat deze noodzakelijk zijn voor de ontwikkeling van de plant in wording.

Ze bevatten nog alle schatten van de vrucht, bloem en blad. Ze zijn rijk aan aminozuren, fytohormonen (stoffen die de groei regelen van de plant), nucleïnezuren (kernzuren bestaande uit aan elkaar geschakelde bouwstenen), vitaminen, mineralen, oligo-elementen (mineralen die we niet zelf aanmaken en in heel kleine hoeveelheden in ons lichaam te vinden zijn) en sap . Dit s de reden waarom gemmotherapie zo effectief is.

De knoppen worden in de lente, net vóór de ontluiking van de knop, verzameld. Op die manier bevatten de knoppen nog alle vitaliteit. Veroudering en vervuiling door o.a. pecticiden, waar de knop in een later stadium van ontwikkeling mee te maken krijgt, wordt haar bespaard. Vervolgens worden de knoppen dan wekenlang gedompeld in een mengsel van water, alcohol en glycerine. Dit noemt men een maceraat. Omdat het geen enkele verdunning ondergaat krijgt het daaruit verkregen extract de naam “geconcentreerd moedermaceraat”.

Wanneer wordt gemmotherapie ingezet?

Gemmotherapie kan worden ingezet bij talloze klachten, bij zowel acute als chronische klachten. Wij adviseren de Gemmopreaparaten van Herbalgem, ook verkrijgbaar in onze webshop

Boek een afspraak online

 Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda. 

 Plan een gratis kennismakingsgesprek of een adviesconsult, online of op locatie bij uw consulent naar keuze. 

Recent nieuws

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl