Gegrilde groenten met verse kruiden
Gegrilde groenten laten garen in de oven met verse kruiden en olie. Het is lekker en gezond en men kan naar hartenlust variëren met verschillende groenten en kruiden. Het oog wil ook wat, dus kies voor diverse kleuren en maak er een feest van op tafel. Terwijl de groenten in de oven staan kunnen er andere gerechten worden bereid. Gemak dient de mens!
Geschikt voor 4 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 1 Glas artisjokharten (zonder toevoegingen)
- 1 Rode paprika
- 12 Cherry tomaatjes
- 2 Tenen knoflook
- 2 Grote rode uien
- 2 Pastinaken of 2 wortels
- Paar takjes verse tijm en verse rozemarijn
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Balsamicoazijn uit onze boodschappenlijst
- Zwarte peper
- (Keltisch) zeezout uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de artisjokharten goed uitlekken in een zeef en dep ze droog. Deel de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in brede repen. Snijd de uien in grove stukken. Schil de pastinaken of wortels en snijd ze in schijfjes. Deel de knoflooktenen in vieren. Meng 2 eetlepels olie in een kommetje of mok met 1 eetlepel balsamicoazijn, peper en een beetje zout en roer dit goed. Verdeel de groenten, behalve de tomaten, op een bakplaat met bakpapier en verdeel er het oliemengsel over. Bestrijk de tomaten op een bordje met een kwastje met een beetje olie. Gril de groenten 15 minuten, doe er dan de tomaten bij en plaats nog 15 minuten in de oven.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?