Gegratineerde champignons
Champignons worden ontzettend vaak gebruikt in gerechten. Ze barsten van de vitaminen en mineralen. Vitamine B12, wat voornamelijk in vlees voorkomt, zit ook in de champignon. Verder bevatten champignons selenium. Selenium is een spoorelement. Het ondersteunt de werking van de schildklier, is een krachtige anti-oxidant en is zeer belangrijk voor ons immuunsysteem. Ze hebben een ontstekingsremmende werking waardoor ze bescherming kunnen bieden tegen verschillende ziektes die veroorzaakt zijn door ontstekingen op celniveau. Dit kunnen o.a. hart- en vaatziektes zijn. Wie van champignons houdt, zal de witte paddenstoel beslist vaak toevoegen aan gerechten. Blijft u dit ook vooral doen!
Geschikt voor 2 personen | bijgerecht
Ingrediënten
- 150 Gram kleine champignons
- 2 Teentjes knoflook
- Handje verse krulpeterselie
- Gedroogde rozemarijn
- Paar plakjes mozzarella
- Keltisch zeezout
- Zwarte peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Borstel de champignons schoon. Kook wat water en blancheer de champignons er 3 à 4 minuten in. Laat ze even uitlekken. Hak de peterselie fijn en pers de knoflookteentjes. Meng de olijfolie in een kommetje met de peterselie, rozemarijn, knoflook, peper en zout. Schep de champignons er goed doorheen en doe ze in een ovenschaaltje. Leg er de schijfjes mozzarella op en zet in de oven totdat de kaas is gesmolten.
Gezond boodschappen doen met de How2behealthy app
How2behealthy bij RTLZ
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?