Chili con carne met adukiboontjes
Chili con carne vindt zijn oorsprong in Mexico alhoewel daarover de meningen zijn verdeeld. Het schijnt voor het eerst te zijn gegeten door militairen van het Amerikaanse leger in Texas in de 19e eeuw. Chili con carne wordt bereid met vlees en bonen. Er bestaan inmiddels veel verschillende recepten. Wij hebben ervoor gekozen om de chili con carne te maken met adukibonen. Adukibonen zijn kleine boontjes. Ze zijn rood-bruin van kleur en hebben een beetje noot-achtige smaak. Ze zijn niet melig en makkelijk verteerbaar. Adukibonen zijn een prima vleesvervanger omdat ze rijk zijn aan eiwitten. Vegetariërs kunnen dit gerecht ook maken zonder vlees. Ze bevatten ook veel vitamines, waaronder B11 (foliumzuur). In adukibonen zit veel ijzer , kalium en zink. IJzerhoudende voeding kan helpen bij een te lage bloeddruk. Het mineraal kalium is ook betrokken bij het regelen van de bloeddruk en spiersamentrekking. Zink is o.a. nodig voor een gezond immuunsysteem. Adukibonen zijn rijk aan antioxidanten welke ontstekingsremmend kunnen werken en bescherming kunnen bieden tegen ziektes. Ook hebben de kleine boontjes een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel .
Geschikt voor 3 personen | diner
Ingrediënten
- 300 Gram rundergehakt (mager) uit onze boodschappenlijst
- 150 Gram adukiboontjes (Blikje) uit onze boodschappenlijst
- 1 Rood pepertje
- 1 Grote rode ui
- 1 Rode paprika
- 1 Teentje knoflook
- 6 Grote champignons
- 150 Ml Passata (zonder toevoegingen)
- 1 Eetlepel Mexicaanse Kruiden Bonen uit onze boodschappenlijst
- 1 Theelepel tomatenpuree uit onze boodschappenlijst
- Himalayazout
- Beetje peper
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
Bereidingswijze
Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd heel fijn. Snijd de ui in halve ringen, de paprika in reepjes, pers het knoflookteentje en snijd de champignons in plakjes. Spoel de adukiboontjes even af met koud water. Bak het gehakt rul met een beetje peper en zout. Verhit in een wokpan een beetje olie en bak er al roerende enkele minuten de ui, paprika, pepertje, knoflook en champignons in. Doe het groentemengsel bij het gehakt en voeg de Mexicaanse kruiden, adukibonen, passata en tomatenpuree toe en verwarm goed.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?