Bach: een werkzame energetische therapieBach bloemen therapie

Edward Bach heeft de Bach bloemen therapie uitgevonden. Hij was een bevlogen arts en bacterioloog en ontdekte in de jaren '30 van de vorige eeuw reeds dat bepaalde soorten bloesems evenwicht brengen in de menselijke geest. Hun positieve eigenschappen kunnen negatieve gemoedstoestanden deblokkeren.

Hij ging er vanuit dat er als een mens zich niet gelukkig voelt na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan, dit kwam door zijn eigen ervaringen in de fabriek van zijn vader. Hierdoor kan iemand gebukt gaan onder zijn schuldgevoel of kan men overbezorgd zijn voor het welzijn van anderen. Dit kan ook resulteren in het geen "nee" kunnen of durven zeggen uit angst voor verlies.

Er zijn vele gemoedstoestanden waardoor men "niet lekker in zijn vel zit". Hierdoor kunnen aandoeningen zoals eczeem, hoofdpijn, maagpijn, ontstekingen en pijnen ontstaan zonder duidelijke oorzaak. Edward Bach beschreef dat in een later stadium echte ziektes kunnen ontstaan. 

Bach bloemen therapie

Edward Bach heeft 38 Bach bloemen remedies gemaakt, die elk op specifieke gemoedstoestanden werkzaam zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn zo werkelijk te verhelpen. Deze 38 remedies zijn weer onderverdeeld in de volgende 7 groepen van emoties:

  • Angsten / uw zorgen overwinnen
  • Onzekerheden / ken uzelf
  • Onvoldoende interesse in het hier en nu / leef bij de dag
  • Eenzaamheid / maak contact met anderen
  • Overgevoeligheid voor invloeden van andere / blijf bij uzelf
  • Moedeloosheid of wanhoop in relaties / vindt hoop en geluk
  • Overbezorgdheid om het welzijn van anderen / leven en laten leven

Onze werkwijze

Het bepalen van de juiste remedies is niet makkelijk en voorafgaand aan de keuze van de remedies is typologie (vaststellen van het temperament /persoonlijkheidsbeeld van de klant) een belangrijk hulpmiddel. Tevens wordt er gebruik gemaakt van het contraria principe bij het adviseren van de juiste remedies.

Wilt u zelf uw Bach remedies bepalen, klik dan hier.