Appeltaart met geschaafde amandelen
Een heerlijke appeltaart die gemaakt is van enkel gezonde ingrediënten. Neem voor deze appeltaart liefst biologische appels omdat de niet biologische veelvuldig worden bespoten. Ook zijn biologische eieren een aanrader. Kippen krijgen antibiotica en dat zit ook in de eieren. Wilt u een appeltaart die geheel glutenvrij is, gebruik dan alleen amandelmeel en boekweitmeel. Het amandelschaafsel kan ook worden vervangen door gehakte walnoten. Krijgt u visite? Verras ze dan eens met deze gezonde taart!
Geschikt voor 8 à 10 personen
Ingrediënten
- 125 Gram amandelmeel
- 75 Gram boekweitmeel (of speltmeel)
- 1 Theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 Eetlepel kokosbloesemsuiker
- 4 Eieren (bio)
- 1 Appel (bio)
- Handje geschaafde amandelen
- 1 Theelepel ceylonkaneel
- 60 Gram kokosolie
- Klein scheutje amandelmelk of havermelk
Bereidingswijze
Bekleed een springvorm met doorsnede van 20 cm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en 180 graden (elektrisch). Meng het meel met bakpoeder en kokosbloesemsuiker goed doorelkaar. Voeg de kokosolie (gesmolten) toe, de melk en als laatste één voor één de eieren (op kamertemperatuur). Mix na toevoegen van elk ei met een garde of mixer op laagste stand gedurende een minuut en na het laatste ei totdat het een mooi glad beslag is.
Schil de appel, deel in vieren, snijd er partjes van en schep deze onder het beslag met de geschaafde amandelen en voeg de ceylonkaneel toe. Doe het beslag in de springvorm en zet 45 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?