Voedingsadviezen & therapie
Voedingsadviezen zijn zeer waardevol! Voeding is één van de vier basisfuncties van het leven, naast ademhaling, slaap/rust en voortplanting. Het hoeft dus niet te verwonderen dat voedingstherapie en een goed voedingsadvies zo wat het meest efficiënt voor ons lichaam is.
De invloed van voeding
Voeding heeft een gunstige invloed op lichaam én geest. Brengt verbetering in het spijsverteringssysteem, heeft een reinigende en opbouwende werking, voert nieuwe energie aan en verhoogt de immuniteit.
Eeuwenlang weet men dat bepaalde voedingsmiddelen een sterk genezende werking hebben op verzwakte of aangetaste organen en ziekten. Een ongezonde voeding heeft een laag rendement en vervuilt het lichaam meer. Een goede voeding vervuilt minder, heeft een hoger rendement en een betere absorptie van de voedingsstoffen.
Westerse voeding
De huidige groei van welvaartsziekten vindt veelal zijn oorsprong in de westerse voeding die niet past bij onze spijsvertering en stofwisseling. We eten alsof we alleseters zijn (omnivoor), doch bestaat een échte alleseter niet in de natuur. Mensen zijn evolutionair gezien zogenaamde fructivoren en hebben een ander stofwisseling en spijsverteringssysteem in vergelijking met bv. een vleeseter/carnivoor of graaneter/granivoor. Het resultaat is dat hedendaags circa 80% van onze voeding een belasting is voor ons lichaam, ons zelfhelend vermogen kan deze (te) grote belasting dikwijls niet aan. Het gevolg is een verhoogd risico op het ontstaan van tal van chronische aandoeningen.
Het doel van voedingsadviezen/therapie is om de 80/20 regel om te draaien waarbij u lekker eet, doch 80% voeding eet die past bij uw fysieke gestel en temperament.
Voedingsschema's bij aandoeningen
Daar waar we bij voedingsadviezen meer algemene adviezen geven is de voedingstherapie er specifiek op gericht om al dan niet in combinatie met gastro-intestinale therapieën specifieke voedingsschema's gericht in te zetten tegen diverse aandoeningen zoals:
- Voeding bij maag- en darmproblemen
- Voeding bij lever-, gal- en pancreasaandoeningen
- Voeding bij hart- en vaatziekten
- Voeding bij nier- en blaasklachten
- Voeding bij prostaatklachten
- Voeding bij verlaagde immuniteit
- Voeding bij allergie en voedselintoleranties
- Voeding bij stress en zenuwproblemen
- Enz.
Recent nieuws
Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?