Salade quinoa Italian style
Bereidingstijd
Ongeveer 20 – 30 minuten.
Benodigdheden
- 1 snijplank en mesje
- een cups set of koffiekopje
- een kookpan
- een wokpan of grote koekenpan
Ingrediënten
- 11/2 cup water met een snufje zout
- 3/4 tot 1 cup quinoa (dit is gelijk aan 1 vol koffiekopje)
- 1/2 prei
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 1 paprika
- pakje biologische tomatensaus (let op dat er geen suiker aan is toegevoegd)
- (vegan) pesto
- 1 teentje knoflook
- optioneel: alfalfa kiemen
- beetje kokosolie om in te bakken
Voorbereiding:
- Doe het water met een snufje zout in de kookpan en breng het water aan de kook.
- Was en snijd ondertussen de groenten en ontdoe de knoflookteen van de schil.
- Voeg de quinoa toe aan het water in de kookpan, zodra het water kookt. De quinoa moet ongeveer 10 – 15 minuten koken.
- Doe ondertussen de kokosolie in de wokpan en laat dit smelten. Pers nu de knoflookteen uit boven de pan en fruit de knoflook totdat je de lekkere aroma’s ruikt.
- Voeg nu de overige groenten toe en roer dit geheel goed door totdat de groenten gaar zijn. Zet dan de pan op laag vuur en voeg de tomatensaus toe aan de groenten.
- De quinoa is gaar als de korrels zijn veranderd in een C-vorm/half maantje. Giet het water af met een zeef. Voeg nu 1 á 2 eetlepels pesto toe aan de quinoa en roer dit goed door de quinoa heen.
- Schep de groenten en quinoa op het bord en garneer af met wat verse basilicum, pijnboompitten en een plukje alfalfa.
- Eet smakelijk!
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?