Salade met kipreepjes, wortel, radijs en sojadressing
Een heerlijke salade met kipreepjes en veel groente, waaronder wortel. Wortels kunnen zowel gekookt, gestoomd, gebakken als rauw worden gegeten. Ze zijn een goede bron van vitamine A. Vitamine A kan bijdragen aan een goede gezondheid van de ogen. Weefsels en cellen van de ogen zijn gebaat bij deze belangrijke vitamine. Ook zijn wortels rijk aan bèta caroteen. Bèta caroteen is een pro vitamine A. Het lichaam zet deze om in vitamine A. Wortels kunnen een goede werking van de lever stimuleren. Het mineraal magnesium, ook wel anti-stress mineraal genoemd, komt ook voor in wortels.
Geschikt voor 4 personen | lactosevrij | lunch
Ingrediënten
- 500 Gram kipfilet uit onze boodschappenlijst
- 250 Gram wortels
- ¼ Witte kool
- 8 Radijsjes
- 2,5 Eetlepels olijfolie uit onze boodschappenlijst
- 1 Eetlepel sojasaus uit onze boodschappenlijst
- Halve theelepel chilipoeder
- Sap van halve limoen
- Rijstolie uit onze boodschappenlijst
- Zeezout of Himalayazout uit onze boodschappenlijst
- Zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in reepjes en bak ze met wat zout en peper in rijstolie gedurende 15 minuten al omscheppend. Laat de kip afkoelen. Schil de wortels en rasp ze met een mandoline of gewone rasp. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Snijd de radijsjes in plakjes en maak er reepjes van. Maak in een kommetje de dressing van de olijfolie, sojasaus, chilipoeder en limoensap. Meng in een grote kom de kip onder de wortels, radijs en kool en schep er de dressing onder. Lekker bij roggebrood of crackers!
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten

25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?