Kabeljauwfilet met gewokte groenten en zilvervliesrijst
Kabeljauwfilet is een veelzijdig stukje vis. Het is makkelijke te bereiden en kan zowel worden gebakken, gestoomd als in de oven. Vanwege de visvetzuren (EPA en DHA) is het advies is om 2 keer per week vis te eten. Visvetzuren zijn gezond voor hart en bloedvaten. Kabeljauw is een magere vissoort. Het is verstandig om ook minstens 1 keer per week een vette vissoort zoals zalm te eten. Kabeljauw bevat o.a. de mineralen selenium, kalium en jodium. Omdat kabeljauw geen uitgesproken smaak heeft kan deze makkelijk worden gecombineerd met tal van groenten.
Tip: vervang de zilvervliesrijst ook eens door bruine rijst of quinoa.
Geschikt voor 2 personen | diner
Ingrediënten
- 200 Gram kabeljauwfilet
- 2 Stammen prei
- 1 Venkelknol
- 2 Uien
- 80 Gram zilvervliesrijst
- 20 Gram sesamzaadjes
- Rijstolie
- Himalayazout of Keltisch zeezout
- Zwarte peper
Bereidingswijze
Snijd de uien in halve ringen en de prei in ringetjes. Snijd de venkelknol doormidden, verwijder de uitsteeksels en het harde binnenste deel en snijd in dunne schijfjes. Bak de kabeljauw in de rijstolie met zout en peper en wok de groenten eveneens in rijstolie met een beetje zwarte peper. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de groenten over 2 borden en leg de kabeljauw er bovenop en schep er de zilvervliesrijst naast. Garneer de vis met de sesamzaadjes.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?