Groentesoep met bloemkool en roomkaas
Groentesoep is een soep die iedereen wel lust. Er bestaan namelijk oneindig veel recepten voor groentesoep. In dit recept voert bloemkool de boventoon. Bloemkool is rijk aan vitamine C. Behalve bloemkool zitten er ook nog andere groenten in deze soep en verschillende kruiden waaronder krulpeterselie. Dit kruid bevat het stofje carnosol. Carnosol is een bitterstof en zeer krachtige antioxidant. Verder is krulpeterselie, net als bloemkool rijk aan vitamine C. Deze vitamine is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van ons immuunsysteem en voor de conditie van onze huid. Krulpeterselie is vezelrijk en kan helpen bij winderigheid. Vezels dragen bij aan een gezond darmmicrobioom.
Geschikt voor vegetariërs | diner
Ingrediënten
- 1 Winterpeen
- 2 Sjalotten
- 2 Stengels bleekselderij
- 1 Bloemkool
- 1 Lente-uitje
- Handje krulpeterselie
- 2 Laurierblaadjes
- 2 Teentjes knoflook
- 2 Eetlepels Philadelphia roomkaas
- Scheut Haverroom uit onze boodschappenlijst
- Himalayazout
Bereidingswijze
Schil de winterpeen en snijd in halve plakjes, snijd de sjalotten in ringen, pers de knoflookteentjes, snijd de bleekselderij in plakjes van 1 cm, maak roosjes van de bloemkool. Doe alles in een pan en voeg water toe totdat de groenten onder water staan. Doe er een beetje zout bij en de laurierblaadjes. Laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes gaar koken. Hak de peterselie fijn en snijd het lente-uitje in dunne ringetjes. Neem na 25 minuten de soeppan van de warmtebron, verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer. Roer er de Philadelphia roomkaas en haverroom door en voeg het lente-uitje en peterselie toe.
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis gezonde recepten in uw mailbox?