Gevulde eieren met mierikswortel
Houd je niet zo van gevulde eieren zoals ze meestal bij een koud buffet worden geserveerd? Probeer dit recept dan eens. De mierikswortel geeft een heerlijk fris-pittige smaak aan de gevulde eieren. Pak altijd liefst biologische eieren omdat deze vrij zijn van antibiotica.
Geschikt voor 8 personen (1 ei per persoon)
Ingrediënten
- 8 Biologische eieren
- 1 Theelepel mosterdzaadjes
- 1 Eetlepel augurkjes, fijngesneden (zonder suiker)
- 2 Theelepels mierikswortel
- 1 Eetlepel bieslook
- 1 Eetlepel mayonaise (Jean Baton biologisch)
- Beetje tuinkers
- Snufje cayennepeper
- Zwarte peper
- Keltisch zeezout of Himalayazout
Bereidingswijze
Kook de eieren en laat ze afkoelen. Schep het eigeel eruit en doe in een kom. Snijd de bieslook en augurkjes heel fijn. Rasp de mierikswortel. Doe bij het eigeel en prak alles met een vork. Voeg de peper, zout, mosterdzaadjes en mayonaise toe en meng met een lepel totdat het een mooie gladde massa is. Vul er de uitgeholde eierhelften mee en garneer met een snufje cayennepeper en wat tuinkers
Boek een afspraak online
✔ Maak binnen een paar minuten makkelijk een afspraak in onze online agenda.
✔ Boek een gratis kennismakingsgesprek. Direct advies nodig? Plan dan een (E-)consult online of op locatie bij uw consulent naar keuze.
Recente recepten
25 gratis recepten in uw mailbox?