Natuurgeneeskundige massages

Home » Natuurgeneeskundige massages

Natuurgeneeskundige massages

Massages staan bekend om zijn stress- en pijn verlichtende werking. Een therapeutische massage gaat net een stukje verder en is specifiek gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten.

Relax massage

Een relax massage is bedoeld om te ontspannen. Door de massage en de sfeer er omheen ontspannen niet alleen de spieren maar ook de geest zal zich helemaal ontspannen. U bent even weg uit de stress van alledag. Even een uurtje helemaal voor u zelf, een moment van rust.

Tijdens de massage bevindt u zich in een gemakkelijke houding op de massagetafel. De massagebehandeling bestaat uit diverse rustige handgrepen waardoor de harde en gespannen spieren zich zullen gaan ontspannen. Ook ontstaat hierdoor een betere doorbloeding in de spieren en worden afvalstoffen uit de spieren sneller afgevoerd. Bij een relax massage kan de ademhaling rustiger en dieper worden. Ook kunt u zomaar in slaap vallen.

Derma Segmentale en Podo Segmentale Reflexologie

Derma Segmentale en Podo Segmentale Reflexologie zijn moderne manuele behandelingen die steunen op natuurgeneeskundige principes.

Derma Segmentale Reflexologie (DSR

zijn diepte massages die zonder massageolie op de segmenten en reflexpunten van de huid worden gegeven. Het menselijke lichaam is horizontaal uit segmenten opgebouwd die verticaal door huidzenuwen verbonden zijn met het ruggenmerg.

De segmentale structuur waaruit het lichaam is opgebouwd is het belangrijkste houvast in de Reflexologie. Organen, weefsels en systemen binnen één segment worden vanuit eenzelfde ruggenmergwortel van zenuwen voorzien. De huidsegmenten hebben een reflectorische werking naar de organen toe en binnen deze segmenten bevinden zich de reflexgebieden. Dit zijn gebieden waarvan de reflectorische werking intenser is dan het gehele segment. De massage geeft een goede doorbloeding, ontlading van spier-spanningen, het losmaken van toxische stoffen, activering van de zelfgenezend vermogen en brengt een eenheid tussen lichaam en geest.

Podo Segmentale Reflexologie (PSR) 

is een behandelingsmethode die berust op het principe dat de segmentale opbouw van het lichaam ook op de voet gereflecteerd wordt. De behandeling is een diepte massage die gegeven wordt op de voeten met behulp van reflexstokjes en olie op de reflexpunten of met de handen. Bij een diepe behandeling geven we impulsen aan de organen (men vindt het geheel van de mens op de voeten), zodat ze geactiveerd worden om te herstellen, neurologisch werkt men op het sympathische zenuwstelsel.

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl