Geneeskrachtige kruiden

Home » Geneeskrachtige kruiden

Geneeskrachtige planten voor een gezond volk

Gebruik van Fytotherapie / geneeskrachtige kruiden is feitelijk al heel oud. Over de geneeskracht van planten is ontzettend veel geschreven door bijvoorbeeld Hippocrates (460vChr – 370vChr), Hildegard von Bingen (1098 – 1179), Rembertus Dodonaeus (1517 – 1585), Carolus Linneaus (1707 – 1778) en vele andere. Denk ook aan de kloostertuinen vol kruiden. Een overblijfsel van Karel de Grote die de “Capitulare de villis vel curtis imperialibus” opstelde. Dit is een lijst met planten die in elke kloostertuin werd gebruikt.

.Kruidengeneeskunde maakt gebruik van planten om geneesmiddelen te bereiden en problemen met de gezondheid te verhelpen. Kruidengeneeskunde wil vooral de natuurlijke genezende kracht van het lichaam stimuleren door het evenwicht te herstellen en het te zuiveren.

Hoe werken geneeskrachtige kruiden?


Kruiden hebben een genezende werking. Ze reinigen het lichaam van afvalstoffen, vullen vitamines, mineralen aan en regeneren. Welk kruid helpt voor welke klacht of aandoening is niet in een paar zinnen samen te vatten. Het kruid wat voor de een genezing brengt kan op de ander een ziekmakende werking hebben. Daarom is het belangrijk om deskundig advies in te winnen
De geneeskracht van kruiden kan worden gebruikt in de vorm van tinctuur, thee, zalf of olie. Afhankelijk van de inhoudsstoffen van een kruid, zijn de geneeskrachtige stoffen oplosbaar in water, olie of alcohol.

Daarnaast hebben ook kruiden een bio-energetische werking die zich onderscheidt van de traditionele kruidengeneeskunde.

De bio-energetische kruidengeneeskunde omschrijft Jan Dries als volgt:

‘De bio-energetische kruidengeneeskunde is een specifieke kruidengeneeskunde die zich onderscheidt van de traditionele kruidengeneeskunde doordat enkele gebruik gemaakt wordt van kruiden met een hoge bio-energetische waarde d.w.z. de meetbare lichtintensiteit op de frequenties van de biofotonen in de plantencel die overeenstemmen met de frequenties van cellen, weefsels, organen en stelsels van het menselijk lichaam.  Alleen de toedieningsvormen die geen afbreuk doen van de bio-energie worden toegestaan.’ (Dries, J., De bio-energetische kruidengeneeskunde, p.5)

Op basis van metingen met de Lecherantenne, die elektromagnetische golven kan opvangen, kan men het werkingsspectrum van kruiden en voedingsmiddelen bepalen en een vergelijking maken tussen hun werkzaamheid.  De waarde zegt iets over de intensiteit op de frequentie die overeenkomt met die van de organen.

How2behealthy kijkt zowel naar de inhoudsstoffen als de bio-energetische waarde van kruiden en adviseert ook veelal het gebruik van tuinkruiden!

Wat is het verschil tussen medicijnen en geneeskrachtige kruiden?

Reguliere medicijnen worden veelal synthetisch gefabriceerd. Het synthetisch fabriceren van geneesmiddelen is goedkoper, waardoor het mogelijk wordt er veel van te produceren. Van reguliere medicijnen is bekend dat er bijwerkingen kunnen zijn, zoals misselijkheid, gewichtstoename, gewenning, soms verslaving.

Kruiden zijn 100% natuurlijk. De meeste zijn veilig in gebruik, zonder bijwerking, mits onder begeleiding gebruikt. Bij een kruidenadvies kan het voorgeschreven kruid werkzaam zijn op meerdere gezondheidsklachten die iemand op dat moment heeft.
Kruiden hebben vaak wel interactie met reguliere medicatie. Ze versterken het medicijn of stellen het juist buiten werking, waardoor het risico op complicaties groter wordt.

Er zijn geneeskrachtige kruiden die worden gebruikt in de farmaceutische industrie. Uit onderzoek is gebleken dat het isoleren van een stof uit een plant vaak bijwerkingen geeft. In de kruidengeneeskunde wordt daarom alleen gebruik gemaakt van de hele plant, het blad de wortel of de bloem. Omdat dan alle inhoudsstoffen worden meegenomen die bijwerkingen tegengaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kruiden die niet giftig zijn.
Giftige kruiden, worden wel gebruikt in de homeopathie. En dan in een grote verdunning.

vitaliteit tips

Gratis vitaliteit tips in uw mailbox?

Contact

Hoofdkantoor:
Brouwersweg 100

6216 EG Maastricht

+31 (0)438524375

+31 (0)625004192

info@how2behealthy.nl