Chronische aandoeningen

Toegespitst op uw persoonlijke situatie

Het How2behealthy programma is gericht op het aanpakken van chronische aandoeningen en is toegespitst op uw persoonlijke situatie. Het is onder andere samengesteld aan de hand van diverse healthchecks, uw gezondheidsdoelen, ingevulde anamnese, gewicht, urinewaarden en leefstijl. Onze aanpak richt zich op het aanpakken van de oorzaak van chronische aandoeningen in plaats van symptomen te bestrijden.

Healthchecks

Meten=Weten. De kracht van How2behealthy ligt in het combineren van medische health-checks  met natuurlijke behandelmethoden. Chronische ziektes kennen immers diverse oorzaken. Afhankelijk van de symptomen en oorzaak van een aandoening kan de behandeling per persoon verschillen. Daarom is het belangrijk om inzicht te krijgen in de mogelijke oorzaken van de aandoening. Binnen het How2behealthy programma bieden we de volgende diagnostische onderzoeken: 

  • Basisscreening darm: bij de meeste chronische ziekten liggen functionele darmstoringen aan de basis van het probleem. Via ontlastingsonderzoek krijgen we veel inzicht in de gezondheid van uw darm.  
  • AGE-Reader: Brengt via een ultraviolet meting de hoeveelheid AGE's in het huidweefsel in kaart. Deze zijn een belangrijke risicovoorspeller van chronische aandoeningen als diabetes, hart en vaat ziekten en zelfs vroegtijdig overlijden. de Telegraaf publiceerde onlangs een zeer positief artikel over de AGE-Reader. 
  • Body-Vital Check: brengt een algeheel gezondheidsrisico in kaart naast chronische stress, gezondheid van hart en bloedvaren en uw biologische leeftijd.
  • Optioneel (meerprijs) : aanvullend bloedonderzoek

How2behealthy bij uiteenlopende chronische aandoeningen!

  • Fysiek:  darmklachten: ziekte van crohn, colitis ulcerosa, diverticulitis, reumatische klachten, diabetes, cardiovasculaire ziekte, artrose, CVS, ondersteuning bij kanker, etc. 
  • Mentaal: burn-out, depressie,  ondersteuning bij psychiatrische aandoeningen.
Health_Check_af1 (1)
Hoe oud ben ik

Start: Detoxprogramma

Binnen 12 dagen brengt u de aan-en afvoer van afvalstoffen terug in balans en meer door middel van aangepaste voeding en bijbehorende leefstijlregels! Elke dag krijgt u duidelijke instructies hoe u de ongezonde koolhydraten, vetten en eiwitten afbouwt.

Persoonlijk programma + personal coach

Nadat u het Detoxprogramma heeft afgerond zult u meestal al positieve resultaten ervaren in uw energieniveau en gezondheid. Het is nu tijd om samen met uw Personal coach aan de slag te gaan met het persoonlijke gezondheidsprogramma inclusief darmtherapie. Hierin gaan we toewerken naar een voor u passende, blijvende gezonde levensstijl en krijgt u individuele adviezen om uw gezondheid te verbeteren en chronische klachten te verlichten. In overleg met uw (huis)arts kan in veel gevallen medicatie (deel) afgebouwd worden.

Natuurgeneeskundige massages

Binnen het How2behealthy programma zitten 2 natuurgeneeskundige massages inbegrepen. Deze ondersteunen het zelfherstellend vermogen en het genezingsproces.

How2behealthy app: supermarktgids, recepten en lifestyle tips

Uw persoonlijke vitaliteitsprogramma is tevens terug te vinden in de How2behealthy app. Een gratis versie is te downloaden in de Google Android en Apple store. Uiteraard krijgt u als How2behealthy klant toegang tot de volledige premium app inclusief supermarktgids en recepten.

Supermarktgids

Jaarlijks nuttigen we gemiddeld 1000 kg voeding. Uw mentale en fysieke gezondheid is dus voor een groot deel afhankelijk van de voeding die u tot u neemt. ZIET U DOOR DE BOMEN OOK HET BOS NIET MEER IN HET AANBOD VAN VOEDING? Wij helpen u graag en hebben veel werk voor u verricht door het maken van een uitgebreide en actuele supermarktgids. Wilt u weten welke producten verantwoord zijn? Wij hebben honderden producten gescreend op hun ingredienten. U weet nu welke producten bijdragen aan een optimale gezondheid, mooie huid en een gezond gewicht! Bovendien visualiseren we deze producten d.m.v. hyperlinks naar de online supermarkt. 

Recepten

U kunt wel wat inspiratie gebruiken? Geen nood, maak dan gebruik van ons receptenboek met gezonde en veelal, makkelijke en snelle recepten! Bovendien ontvangt u onze lifetstyle tips gegoten in een vragenlijst met een daaraan gekoppelde persoonlijke score. Zo ziet u in hoeverre u al op de goede weg bent in het nastreven van een gezonde levensstijl.

afbeelding klapper_crop2

Vele anderen gingen u voor

Onze beloftes

√ Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

√ Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Haal 't beste in uzelf naar boven

 

 

Gezond oud worden | effectief chronische aandoeningen aanpakken 
| leuk & makkelijk!

Vitaliteitsprogramma

Mijn naam is Ivo Houben, oprichter van How2behealthy en tevens therapeut. Ik heb een How2behealthy praktijk in Maastricht.  Toen ik medio 20 was, takelde niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn jeugdigheid in rap tempo af en raakte ik in paniek. Zelf ben ik dus ervaringsdeskundige op gebied van chronische aandoeningen als burnout, depressie, extreme haaruitval, huid- en hormonale problemen.

Vervolgens begon ik zoals zovelen een zoektocht naar oplossingen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Er was zoveel informatie en uiteenlopende therapieën. Ik heb van alles geprobeerd: (groeps)therapie, excessief sporten, doktersbezoeken, pillen, shakes, chemische crèmes, tot een operatie en andere schijnoplossingen, om gek van te worden! Het keerpunt kwam toen ik mijn levensstijl onder de loep nam. Mijn ogen werden geopend en ik realiseerde me dat mijn levensstijl niet gezond was en dus besloot ik de oorzaak aan te pakken. Vanaf dat moment kwam ik langzaam weer terug in balans. Mijn energieniveau en gezondheid van huid en haar verbeterde aanzienlijk. Ook ben ik de nodige kilo's afgevallen en is mijn vetpercentage fors gedaald, terwijl ik minder en anders ging sporten!

Deze zoektocht ging met vallen en opstaan, heeft voor mijn gevoel frustrerend lang geduurd, maar heeft wel mijn interesse gewekt voor natuurlijke voeding & gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben een 4 jarige HBO opleiding tot Gezondheidstherapeut gaan volgen en besloot na 15 jaar om mijn baan binnen de commerciële dienstverlening vaarwel te zeggen. Ik miste immers voldoening in mijn werk. Een moeilijke, maar achteraf goede beslissing! Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het gezamenlijk zoeken naar een gezonde balans via effectieve natuurlijke behandelingen. Laat mij ook uw gids zijn en neem de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid in eigen hand!

Kunnen we u helpen?
Achternaam*
E-mail*
Plaats
Telefoonnummer
Uw vraag of opmerking
Captcha
Herlaad