"Gezondheid is al lang geen vanzelfsprekendheid meer, welvaartsziekten des te meer"

KLAPPER_VERY_SMOL

Wie ben ik?

Mijn naam is Ivo Houben (41), oprichter van How2behealthy en tevens therapeut. Laat ik met de deur in huis vallen: toen ik medio 20 was, takelde opeens niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn jeugdigheid in rap tempo af en raakte ik in paniek. Zelf ben ik dus ervaringsdeskundige op gebied van gezondheidsklachten als burnout, depressie, extreme haaruitval, huid- en hormonale problemen.

Vervolgens begon ik zoals zovelen een zoektocht naar oplossingen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Er was zoveel informatie en uiteenlopende therapieën. Ik heb van alles geprobeerd: (groeps)therapie, excessief sporten, dokterbezoeken, pillen, shakes, chemische crèmes, tot een operatie en andere schijnoplossingen, om gek van te worden! Het keerpunt kwam toen ik mijn levensstijl onder de loep nam, het besef kwam dat deze niet gezond was en dus besloot ik de oorzaak aan te pakken. Mijn zoektocht ging van start en vanaf dat moment kwam ik langzaam weer terug in balans. Mijn energieniveau en gezondheid van huid en haar verbeterde aanzienlijk. Ook ben ik de nodige kilo's afgevallen en is mijn vetpercentage fors gedaald, terwijl ik minder en anders ging sporten!

Deze zoektocht ging met vallen en opstaan, heeft voor mijn gevoel frustrerend lang geduurd, maar heeft wel mijn interesse gewekt voor natuurlijke voeding & gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben een 4 jarige HBO opleiding tot Gezondheidstherapeut gaan volgen en besloot na 15 jaar om mijn baan binnen de commerciële dienstverlening vaarwel te zeggen. Ik miste immers voldoening in mijn werk. Een moeilijke, maar achteraf goede beslissing!

Waarom How2behealthy?

Mijn doel nu is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het gezamenlijk zoeken naar een gezonde balans en een voor hen passende levensstijl, ondersteund door effectieve natuurlijke behandelingen. Laat mij ook uw gids zijn en neem de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid in eigen hand! Het verschil is gigantisch. Uw lichaam verjongt, u voelt zich vitaler en gezonder!

Enkele jaren geleden heb ik dus How2behealthy opgericht. Waarom? De sleutel tot gezondheid en bestrijden van welvaartsziektes en vroegtijdige veroudering is toch vooral gelegen in preventie en bewustwording. Vaak willen we pas aan onze gezondheid gaan werken als het al (te) laat is. Binnen onze maatschappij, maar ook binnen de politiek zie ik dat hier helaas nog weinig aandacht voor is, terwijl de reguliere gezondheidszorg welvaartsziektes zoals kanker, reuma en hart-en vaatziekten helaas meestal niet kan genezen. 

Natuurlijke voeding, middelen en behandelingen daarentegen  stimuleren het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en brengt uw lichaam terug in balans. Binnen How2behealthy bundelen we onze krachten met deskundige & zelfstandige therapeuten. Een mooie win-win!  

Cure4Life

Wilt u vooral blijvend en gezond afvallen? Ik werk ook als therapeut en rayonmanager voor Cure4Life, een geweldige formule om mensen met overgewicht en gerelateerde gezondheidsklachten naar een blijvend gezond gewicht en gezondheid te begeleiden.

welvaartsziektes

How2behealthy is ontwikkeld om uw gezondheid (preventief) in eigen hand te nemen! Wij bieden uiteenlopende programma's inclusief personal coach, losse consulten en producten. Deze zijn erop gericht om de oorzaak van uw klachten definitief op te lossen. U krijgt meer energie, een mooiere huid en een lang(er) en gezond(er) leven ligt in het verschiet.

welvaartsziektes

Cure4Life is een medisch onderbouwd voedingsprogramma in combinatie met een personal coach. Cure4Life is het gezonde antwoord op overgewicht, doordat wij de oorzaken opsporen en aanpakken. Het programma wordt opgesteld door medische specialisten. U valt af en behoudt blijvend een gezond gewicht dankzij normale en uitgebalanceerde voeding. Daarnaast voelt u zich fitter en gezonder!

Onze visie & waarden

√ Practise what you preach

√ Health = wealth: Gezonde mensen hebben vele wensen, de zieke maar 1!

 Geld is geen doel op zich, maar een middel om mensen te helpen en de wereld een beetje mooier te maken

 Lichaam & geest genezen zichzelf. Moeder natuur bevordert het genezingsproces, medicijnen doen dit niet of zelden. Alleen de natuur geneest!

 Gezondheid en welzijn worden bepaald door een samenspel van voeding, lifestyle, lichamelijke, mentale en emotionele factoren, de fysieke en sociale omgeving.

 Wij geloven in samenwerken: waarom moeilijk doen als het samen kan

 Beter "raar eerlijk" en oprecht, dan "normaal achterbaks" en gemeen

 We raken nooit uitgeleerd, zijn kritisch en verwarren de waarheid niet met de mening van de meerderheid

 

Onze beloftes

√ Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

√ Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven