"Gezondheid is al lang geen vanzelfsprekendheid meer, welvaartsziekten des te meer"

Wie ben ik?

Mijn naam is Ivo Houben (41), oprichter van How2behealthy en tevens therapeut. Laat ik met de deur in huis vallen: toen ik medio 20 was, takelde opeens niet alleen mijn gezondheid, maar ook mijn jeugdigheid in rap tempo af en raakte ik in paniek. Zelf ben ik dus ervaringsdeskundige op gebied van gezondheidsklachten als burnout, depressie, extreme haaruitval, huid- en hormonale problemen.

Vervolgens begon ik zoals zovelen een zoektocht naar oplossingen en zag ik door de bomen het bos niet meer. Er was zoveel informatie en uiteenlopende therapieën. Ik heb van alles geprobeerd: (groeps)therapie, excessief sporten, doktersbezoeken, pillen, shakes, chemische crèmes, tot een operatie en andere schijnoplossingen, om gek van te worden! Het keerpunt kwam toen ik mijn levensstijl onder de loep nam, langzaam maar zeker het besef kwam dat deze mijn fysieke en mentale gezondheid ondermijnde en dus besloot ik de oorzaak aan te pakken. Mijn zoektocht ging van start en vanaf dat moment kwam ik langzaam weer terug in balans. Mijn energieniveau verbeterde aanzienlijk, ik overwon een burnout en depressie en kreeg mijn haaruitval onder controle en ging er veel beter uitzien.  Ook ben ik de nodige kilo's afgevallen en is mijn vetpercentage fors gedaald, terwijl ik minder en anders ging sporten!

Deze zoektocht ging met vallen en opstaan, heeft voor mijn gevoel frustrerend lang geduurd, maar heeft wel mijn interesse gewekt voor natuurlijke voeding & gezondheid in de breedste zin van het woord. Ik ben een 4 jarige HBO opleiding tot Gezondheidstherapeut gaan volgen en besloot na 15 jaar om mijn baan binnen de commerciële dienstverlening vaarwel te zeggen. Ik miste immers voldoening in mijn werk. Een moeilijke, maar achteraf goede beslissing!

Waarom How2behealthy?

"Helaas is goede marketing tegenwoordig belangrijker dan passie voor een product of dienst. Illusies verkopen beter dan een kwaliteitsproduct!"

Ik kom helaas tot deze conclusie als ervaringsdeskundige als gevolg van mijn eigen zoektocht naar een betere gezondheid en een lange carrière binnen de commerciële dienstverlening. Ook de gezondheidszorg staat helaas bol van illusies en programma's en diëten, die niet doen wat ze beloven. 

Mijn doel? 

  1. Het ontwikkelen van effectieve preventieve en natuurlijke gezondheidsprogramma's die het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest herstellen en de oorzaak van ziekten en veroudering aanpakken!
  2. Het opzetten van een (inter)nationale lifestyle community ondersteund door een professioneel therapeuten- en partnernetwerk die gezamenlijk in staat zijn om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het het vinden van een gezonde balans en een voor hen passende levensstijl, ondersteund door effectieve natuurlijke behandelingen. 
  3. Een bijdrage te leveren aan een gezondere leefwereld. Mede om deze reden werken we veelal digitaal.

Laat mij ook uw gids zijn en neem de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid in eigen hand! Het verschil is gigantisch. Uw lichaam verjongt, u voelt zich vitaler en gezonder!

Natuurlijke voeding, middelen en behandelingen daarentegen  stimuleren het zelfgenezend vermogen van uw lichaam en brengt uw lichaam terug in balans. Binnen How2behealthy bundelen we onze krachten met deskundige & zelfstandige therapeuten. Een mooie win-win!  

"How2behealthy: een eerlijke totaalaanpak die werkt!"

Onze visie & waarden

√ Practise what you preach

√ Health = wealth: Gezonde mensen hebben vele wensen, de zieke maar 1!

 Geld is geen doel op zich, maar een middel om mensen te helpen en de wereld een beetje mooier te maken

 Lichaam & geest genezen zichzelf. Moeder natuur bevordert het genezingsproces, medicijnen doen dit niet of zelden. Alleen de natuur geneest!

 Gezondheid en welzijn worden bepaald door een samenspel van voeding, lifestyle, lichamelijke, mentale en emotionele factoren, de fysieke en sociale omgeving.

 Wij geloven in samenwerken: waarom moeilijk doen als het samen kan

 Beter "raar eerlijk" en oprecht, dan "normaal achterbaks" en gemeen

 We raken nooit uitgeleerd, zijn kritisch en verwarren de waarheid niet met de mening van de meerderheid

 

Onze beloftes

√ Meten=weten. We werken resultaatgericht met SMART doelen

√ Uw gezondheidsmakelaar: all-inclusive begeleiding inclusief personal coach

 Holistische en natuurlijke aanpak gericht op oorzaken

 Vermindering van gezondheidsklachten

 Gezond van binnen, stralend van buiten. 
U voelt en ziet er jonger uit

 Waar voor uw geld

 Haal 't beste in uzelf naar boven